Mait Kraun • 1. veebruar 2016 kell 17:34

Morgan Stanley vähendas Tesla hinnasihti

Tesla Model S Frankfurdi autonäitusel.  Foto: epa

Morgan Stanley Tesla optimistina tuntud analüütik Adam Jonas on muutunud skeptilisemaks, kirjutab MarketWatch.

Esmaspäeval klientidele saadetud kirjas prognoosis Jonas, et Tesla uue Model X sportmaasturi müüginumbrid on oodatust väiksemad. Ta vähendas oma 2016. aasta autode müügiprognoosi 71 000 autoni – sinna hulka jääb 56 000 Model S ja 15 000 Model X autot. Varasemalt ootas ta, et uut sportmaasturit müüakse 18 500 tükki.

„Me saame aru, et meie Model X müügiprognoosid on Wall Streeti ootustest tunduvalt madalamad. See positsioon on õigustatud seni, kuni Tesla suudab anda rohkem kinnitust, et suudab toota ja müüa autosid suuremas mahus ja hea kvaliteediga,“ ütles Jonas oma kirjas.

Jonas vähendas seetõttu ka Tesla aktsia hinnasihti 450 dollarilt 333 dollarini. Lisaks juba välja lastud automudelitele vähenesid Jonase ootused ka Model 3 suhtes. Model 3 puhul on tegemist autoga, mille Tesla plaanib viia massideni.

Tesla aktsia on viimase aasta jooksul langenud üle 3 protsendi. Praegu kaupleb Tesla aktsia 196 dollari juures.

Hetkel kuum