Olavi Teppan • 18. veebruar 2016 kell 9:45

Buffett suurendab panust naftasektorile

Warren Buffett  Foto: Reuters/Scanpix

Ameerika suurinvestor Warren Buffett omandas eelmise aasta lõpus suure osaluse energiataristuettevõttes Kinder Morgan.

Buffetti kuulsaim mõttetera investeerimisest kõlab: „Tunne hirmu, kui teised on ahned, ja ole ahne, kui teised tunnevad hirmu.“ Seda juhtmõtet järgib Buffett praegu naftasektoris. Peale Kinder Morgani on Buffett suurendanud sel aastal oma osalust naftarafineerijas Phillips 66 lisaks varem investeeritud 5 miljardile dollarile veel miljardi dollari võrra.

Buffettil on osalus ka Kanada naftatootjas Suncor Energy. Vaatamata nafta praegusele ületootmisele usub Buffett, et osa selle sektori ettevõtteid väljub olukorrast pikemas perspektiivis võitjana, vahendab CNN.

Kinder Morganisse paigutas Buffett ligi 400 miljonit dollarit. Möödunud aasta detsembrikuu jooksul turuväärtusest 37% kaotanud ettevõtte aktsia tõusis New Yorgi börsil kolmapäeval uudise peale 10%.

Hetkel kuum