Rainer Saad • 24. märts 2016 kell 10:15

FI lisas likviidsete aktsiate hulka kolm uut tegijat

Tallinna börs.  Foto: Scanpix

Finantsinspektsioon määras 14. märtsil juhatuse koosoleku otsusega kolm täiendavat likviidset aktsiat Nasdaq Tallinna börsil.

Need on Tallink Grupp AS, AS Tallinna Vesi ja Olympic Entertainment Group AS.

Euroopa Komisjoni määruse kohaselt peab finantsinspektsioon (FI) tagama, et vähemalt kord aastas koostatakse ja avalikustatakse loetelu likviidsetest aktsiatest. Selliste aktsiate määramine toob kaasa täiendava kauplemisteabe avalikustamise kohustuse ning soodustab konkurentsi, mis suurendab investorite valikuvõimalusi.

Praegu ei ole Eestis ühtegi aktsiat, mis vastaks määruse järgi likviidsete aktsiate tingimustele. Tingimusteks on, et aktsiaga kaubeldakse iga päev ning üle 500 miljoni euro eest aktsiaid on avalikkuse hulka kuuluvate investorite käes. Samuti peab olema täidetud üks järgmistest tingimustest: päeva keskmine tehingute arv aktsiaga on vähemalt 500 või aktsia päeva keskmine käive vähemalt 2 miljonit eurot.

Juhul, kui turul tingimustele vastavad likviidsed aktsiad puuduvad, on FI-l õigus määrata kauplemisel aktsiate hulgast need, millel on kohalikus mõistes likviidne turg.

Hetkel kuum