Rainer Saad • 6. mai 2016 kell 6:34

Võlakirjaguru: Tesla aktsia on kallis loteriipilet

Varahaldusfirma DoubleLine Capitali asutaja ja juht Jeffrey Gundlach.  Foto: Bloomberg

84 miljardit dollarit haldav võlakirjaguru Jeffrey Gundlach ütles Tesla kohta, et talle meeldib see firma, kuid aktsiat peab ta kalliks loteriipiletiks.

„Mulle on Tesla juba aastaid meeldinud nende akutehnoloogia pärast. Olen arvamusel, et Tesla võiks olla ainult akufirma, toota akusid ja elektrijaamu. Sellega teeniks nad palju raha ja see tooks suure muutuse turul. Praegu on see kallis loteriipilet, mis on väga volatiilne,“ ütles Gundlach CNBC-le antud intervjuus.

Tesla esimese kvartali käive suurenes 45 protsenti ja kahjum vähenes 34 protsenti. Kolme kuuga toodeti 15 510 autot, mis on 10 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Elektriautode tootja teatas koos tulemustega, et plaanib 2018. aastal toota 500 000 autot. Varem plaaniti seda teha 2020. aastal.

Eile ütles CNBC tuntud saatejuht Jim Cramer, et Elon Musk peaks hoolikamalt jälgima iga sõna, mida ütleb. „Elon Musk näib arvavat, et saab öelda mida iganes tahab ja sellega pääseda. Apple’i juht Tim Cook jälgib väga hoolikalt iga oma sõna, mis tal suust välja tuleb,“ ütles Cramer, viidates investoritele lubaduste andmisele.

Eile langes Tesla aktsia 5%, kuna ettevõte teatas, et kulutab sel aastal oodatust rohkem.  

Hetkel kuum