Kadi Neemre • 10. mai 2016 kell 17:41

McDonald'si aktsia lööb rekordeid

McDonald'si aktsia lööb rekordeid  Foto: EPA

McDonald'si aktsiad lõid täna kõigi aegade päevarekordi ning seda suuresti tänu kiirtoiduketi hommikusöögimenüüle, märkis Barclaysi restoranide analüütik Jeffrey Bernstein.

Ettevõtte aktsia tõusis täna 131,96 dollarile, jäädes keskpäeval pidama 131,85 dollarile. “Terve päeva pakutav hommikusöögimenüü on üks peamisi faktoreid, mis andis kiirtoiduketile uue tuule tiibadesse,” sõnas Bernstein.

Uued tooted, grillvorstid ja küüslaaugu friikartulid, on samuti klientide tähelepanu püüdnud. Ka üleminek puuris peetavate kanade munadelt õrrekanade munadele ning valkude kvaliteedi parandamine on kiirtoiduketile edu toonud.

Lisaks olid McDonald'si kvartalitulemused üsna head. Eelmisel kuul teatas ettevõte oma esimese kvartali kasumist, mis oli 1,23 dollarit aktsia kohta ning müügitulust 5,9 miljardit dollarit.

Reuters prognoosis ettevõtte kasumiks 1,16 dollarit ning müügituluks 5,83 miljardit dollarit.

McDonald's jätkab kasvamist, lisas Bernstein, kuid hoiatas, et ettevõte ei tohiks jääda loorberitele puhkama. Kuigi kiirtoiduketil läheb hästi, ei jää ka konkurendid, näiteks Wendy’s, Burger King ja Sonic, palju alla.

Hetkel kuum