Indrek Mäe • 10. mai 2016 kell 9:58

Terrorism viis EasyJeti miinusesse

EasyJet on terrorismi tõttu kahjumis  Foto: EPA

EasyJet teenis viimasel poolaastal kahjumit, sest lendude täituvus on Pariisis, Brüsselis ja Sharm El Sheikhis toimunud terrorirünnakute tõttu vähenenud.

Ettevõtte puhaskahjum oli märtsiga lõppenud viimasel poolaastal 20 miljonit naela, samas kui aasta tagasi samal ajal deklareeris ettevõte 5 miljoni naela suuruse kasumi.

Seejuures oli EasyJeti käive möödunud poolaastal sarnaselt eelmise aasta sama ajaga 1,77 miljardit naela. Müügitulu säilimisele aitas kaasa ettevõtte koguvõimekuse suurenemine reisijate vedamisel 7,5 protsendi võrra. Kuue kuu jooksul teenindati 31 miljonit reisijat.

„Terrorirünnakud on broneeringute arvu vähendanud, eelarve tulud kannatasid kuna näiteks Sharm El Sheikhi lennud jäeti pärast Venemaalt sinnasuundunud lennuki pommitamist ära,“ selgitas EasyJeti tegevjuht Carolyn McCall. „Tulemus on küll šokk, kuid see oleks veel hullem ilma Suurbritannia-sisese suusaturismita, mis tõstis reisijate arvu ning käivet,“ lisas ta.

Ettevõte loodab tulevikus paremini kontrollida kütusega mitteseotud kulusid. Reisijate arvu kasvule peaks kaasa aitama aga ka fakt, et EasyJet on kahel järjestikulisel aastal oma pilethindasid langetanud. „Tänavu langesid hinnad 6 protsendi võrra, see on võimalik tänu kütusehinna odavnemisele,“ ütles McCall.

Hoolimata esimese poolaasta tulemustest loodab EasyJet terve majandusaasta lõikes nii kasumi kui ka käibe suurenemist.

Hetkel kuum