Icahni ettevõtte krediidireiting kukkus rämpsu tasemele

Carl Icahn.  Foto: Bloomberg

USA reitinguagentuur Standard & Poor’s otsustas teisipäeval langetada miljardär Carl Icahni ettevõtte Icahn Enterprisesi krediidireitingu rämpsu tasemele.

Ettevõtte pikaajaliste võlakirjade reiting langetati tasemelt B++, rämpstasemele B–––. Samuti eemaldati CreditWatchist kõik firmat stabiilsena näitavad märked.

Miljardärile heidetakse ette viimaste kuude halbu investeerimisotsuseid ning liiga suurt finantsvõimendust, kirjutas Fortune. Reitinguagentuuri andmetel on Icahni ettevõtte portfellis laenude osatähtsus 45–60 protsenti.

„Kuigi laenude osatähtsus ja finantsvõimendus on suurenenud, on ettevõtte portfelli kasvuväljavaated vähenenud,“ põhjendas S&P krediidianalüütik Clayton Montcomery tänast otsust. „Samuti on portfellis märkimisväärselt vähenenud vaba raha hulk ning me peame reitingute kujundamisel selle suhet laenudesse oluliseks,“ lisas ta.

Icahn Enterprisesi aktsia reageeris reitingu langusele 0,49protsendilise kukkumisega ning maksab nüüd 52,49 dollarit.

Aprilli lõpus otsustas Ichan müüa ka kõik oma Apple'i aktsiad, sest ettevõttel läheb Hiina turul oodatust kehvemini. Ichanil on olnud varasemalt õunafirmas ligi 1protsendiline osalus ning ta teenis aktsiatega ligi 2 miljardit dollarit.

Hetkel kuum