Pille Ivask • 7. juuni 2016 kell 5:39

Kui palju maksab lõuna Warren Buffettiga?

Warren Buffett   Foto: EPA

Üleeile kuulutati välja oksjon, mille võitja saab eriti kosutava auhinna: lõunatada koos investeerimisguru Warren Buffettiga.

Oksjoni võitja saab koos kuni seitsme sõbraga lõunatada koos Buffettiga New Yorgis asuvas Smith & Wollensky restoranis.

Pakkumised algavad 25 000 dollarist, ent nagu arvata võib, kujuneb lõpphind kordades kõrgemaks. Näiteks möödunud aastal võitis oksjoni üks Hiina internetimängude ettevõte, kes käis lõuna eest Buffettiga välja 2,3 miljonit dollarit. Seni kõige suurem summa käidi välja aga 2012. aastal, mil lõuna koos Warren Buffettiga maksis 3,5 miljonit dollarit.

Oksjoni tulemusena saanud raha läheb heategevuseks. Aastate jooksul on oksjoni tulemusena Glide Foundationile kogutud kokku enam kui 20 miljonit dollarit, mis on läinud majanduslikes raskustes perekondade aitamisele.

Nimetatud oksjon on toimunud juba 2000. aastast alates ning oksjoni idee käis välja Warren Buffetti esimene abikaasa Susie.

Hetkel kuum