Hõbeda hind tõusis kahe aasta tippu

12. juuli 2016, 20:00
Hõbedakang
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160712/BORS/160719934/AR/0/AR-160719934.jpg

Hõbeda hind on tõusnud kahe aasta kõrgeima tasemeni, vahendab MarketWatch.

Väärismetalli on viimase üheksa päeva jooksul tõusnud kaheksal. Hõbeda hinnatõusu on toetanud nii investorite kui ka tööstuse nõudlus. Untsi hind on täna tõusnud 0,5 protsenti 20,40 dollarini untsist, mis on kõrgeim tase alates 2014. aasta juulist, selgub FactSeti andmetest.

Kulla hind on täna langemas aga juba neljandat päeva järjest. Aktsiaturud jõudsid uute rekorditeni, mis muutis investorid tuleviku osas optimistlikumaks. Volatiilsetel aegadel kaitset pakkuv kuld ei ole praegu nende jaoks kuumim kaup. Täna on kulla hind langenud 0,7 protsenti 1347 dollarini untist.

„Investorid võtavad järjest rohkem riske ja see mõjub turvasadamana tuntud kullale kehvasti,“ ütles Kitco tehniline analüütik Jim Wyckoff. „Samas võivad kullausku investorid öelda, et väärismetalli turul on lihtsalt korrektsioon. Hind jõudis hiljuti ju 27 kuu kõrgeima tasemeni.“

Väärismetallide hinnad on viimastel kuudel tublisti kasvanud. Tõusu on toetanud Föderaalreservi tagasihoidlikkus intressimäärade tõstmisel ja Brexit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. July 2016, 17:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing