Indrek Mäe • 18. juuli 2016 kell 13:45

Luik: Kobini meediakarjäär ei katke

Hans H. Luik  Foto: Andras Kralla

Ekspress Grupi omanik Hans H. Luik ütles juhtkonnavahetust kommenteerides, et kuigi Gunnar Kobin lahkub juhatuse esimehe kohalt, siis tema karjäär meediaettevõttes ei katke. Samuti ei usu ettevõtte omanik optsiooniprogrammide tõhususse.

„Ta on andnud nõusoleku nõukogus edasi töötada,“ teatas Luik e-kirja vahendusel. Tema sõnul juhtub see 2017. aastal.

Samuti kinnitas Luik, et kontsernis rohkem muudatusi plaanis pole ja juhivahetus toimub alles poole aasta pärast.

Gunnar Kobinit iseloomustas Luik kui kiire mõtlemisvõimega ratsionaalset mänedžeri, kes taipab kiiresti uusi tuuli nutirevolutsioonis. „Meie ajalehed läksid tema juhtimisel otsustavalt digiplatvormidele üle, samal ajal kui konkurendid alles hoogu kogusid,“ kirjeldas kontserni omanik Kobini saavutusi.

Juhtkonna boonusaktsiad end ei õigusta

Sel aastal lõppenud Kobini optsiooniprogrammi kohta ütles Luik, et Eesti börsil valitseva olukorra tõttu ei ole juhtkonna boonusaktsiad end õigustanud. „Eesti börsil tõuseb ettevõtte aktsia hind kõige enam ikkagi siis, kui firma otsustab dividendi jagada, kuid mitte reaktsioonina ettevõtte arengule,“ rääkis Luik.

„Kui näiteks maailma poliitiline olukord Baltimaadesse investeerimist ei soosi, võib tublilt töötav juhatus aktsiatega hoopis vastu pükse saada,“ arvas ta.

Pikk tööstaaž

„Kobin töötab meie ettevõttes alates 1993. aastast ja on väikese vahepausiga ühest ajalehest üles ehitanud Balti juhtiva ajakirjandusgrupi,“ lisas Luik. „Meie poliitika-, majandus-, spordi- ja melu-uudiseid loetakse eesti, vene, läti ja leedu keeles rohkem kui kõikide teiste konkurentide omi,“ selgitas ta.

„Ta on teinud jõukast ajalehefirmast, millel polnud selget tulevikku, kõige särtsakamalt muutuva meediafirma,“ lõpetas Luik.

 

Hetkel kuum