Juhan Lang • 19. juuli 2016 kell 6:15

LHV Group näitas tugevaid tulemusi

LHV Groupi juht Erkki Raasuke ja panga juht Erki Kilu.  Foto: Andres Haabu

Mais börsil debüteerinud AS LHV Group kasvatas teises kvartalis märgatavalt kasumit, samuti kasvatati laenuportfelli ning hoiuste ja panga poolt juhitud fondide mahtu.

LHV Group teenis teises kvartalis konsolideeritult 4,9 miljonit eurot kasumit: pank teenis sellest 3,5 miljonit eurot, varahaldus 1,6 miljonit eurot ja Leedu äriüksus 0,3 miljonit eurot. Kasumit suurendas baasärile lisaks panga teenitud erakorraline tulu mahus 0,9 miljonit eurot, teatas ettevõte kvartaliaruandes.

Teises kvartalis teenis LHV Group 1,4 miljonit eurot rohkem kasumit kui esimeses kvartalis ja 1,9 miljonit eurot rohkem, kui teises kvartalis aasta tagasi. LHV aktsionäridele kuuluva omakapitali tootlus oli teises kvartalis 22%.

Grupi konsolideeritud laenud kasvasid läinud kvartalis 37 miljonit eurot (+9%; +22 miljonit eurot I kvartalis) 465 miljoni euroni ja konsolideeritud hoiused kasvasid 27 miljonit eurot (+4%; +28 miljonit eurot I kvartalis) 682 miljoni euroni.

LHV juhitud fondide maht kasvas kvartaliga 294 miljonit eurot (+49%; +27 miljonit eurot I kvartalis) 891 miljoni euroni ja see sisaldab teise kvartali jooksul lõpule viidud tehingut, mille käigus Varahaldus omandas 100% AS Danske Capital aktsiatest.

LHV Groupi esimese kuue kuu konsolideeritud kasum oli 8,4 miljonit eurot: pank teenis sellest 6,4 miljonit eurot, varahaldus 2,2 miljonit eurot ja Leedu äriüksus 0,6 miljonit eurot. Poolaasta kasum on 0,2 miljonit eurot rohkem kui eelmisel aastal. 2015. aasta esimene kvartal sisaldas panga teatel Soome äri müügi erakorralist tulu.

LHV Groupi juhi Erkki Raasukese hinnangul on LHV aasta esimene pool hästi õnnestunud. „Panga tugevat aasta esimest poolt on vedanud laenutoodete intressitulud ja stabiilsena püsinud krediidikvaliteet,“ märkis ta kvartaliaruandes. „Uute klientide voog on püsinud tugevana ja iga kuuga võidab Pank juurde 2500-3000 uut jaeklienti. Kokku on meie pangaklientide arv jõudnud 96 000ni. Samas tuleb ka mainida, et tunneme selgelt intressikeskkonna mõju ja likviidsusvaru hoidmine muutub pangale järjest kulukamaks.“

LHV aruanded on saadaval siin.

Hetkel kuum