• Jaga lugu:

  Analüütik: Netflixi aktsia võib kukkuda veel kuni 42%

  Foto: EPA

  Analüütikud hoiatavad, et Netflix, mis kukkus teisipäeval 13%, võib peagi veel madalamale langeda.

  Wedbush Securitiesi analüütik Michael Pachter seadis ettevõtte järgmise 12 kuu hinnasihiks 50 dollarit. Kuigi see on ligi 5 dollarit enam tema varasemast hinnasihist, tähendab see siiski 42% langust praegusest aktsiahinnast, mis on 85,84 dollarit. Analüütiku sõnul tuleb langus nii kasvanud hindadest kui tihenenud konkurentsist.
  Netflix tegi eelmises kvartalis otsuse lükata hinnatõus edasi ning tõsta kuue kuu jooksul vaikselt hindu,” sõnas ta. “Enne hinnatõusu ehk juunit ja juulit kahanes aga Netflixi teenuse kasutajate arv. Probleem seisneb selles, et pikaajalistel kasutajatel ei ole enam midagi vaadata,” sõnas Pachter.
  Videokeskkonna kasutajaskonna numbrid peegeldavad kahtlemata aeglustunud kasvu. Netflix teatas esmaspäeval, et kuigi prognooside kohaselt oleks teises kvartalis globaalselt pidanud lisanduma 2,5 miljonit uut kasutajat, siis tegelikult kasvas kastutajaskond vaid 1,7 miljoni võrra.
  “Netflix investeerib miljardeid dollareid originaalsisusse ning õigustesse, kuid ma arvan siiski, et nad ei suuda kõiki oma klientide soove rahuldada ning inimesed lähevad konkurentide Amazoni ja Hulu juurde.”
  Evercore ISI analüütik Rich Ross nõustub, et ettevõtte aktsia võib kukkuda 50 dollarile. Hinnang tugineb ettevõtte aktsiate käekäigu analüüsile, millest selgub, et Netflixi aktsia on juba pikemat aega langustrendis.
  “Tõsi on see, et aktsial ei läinud hästi ka enne praegust 13% langust,” sõnas ta. “Näen, et Netflixi aktsia liigub 70 dollari poole ning halvima stsenaariumi kohaselt võib kukkuda ka 50 dollarile.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.