Kadi Neemre • 20. juuli 2016 kell 18:00

Analüütik: Netflixi aktsia võib kukkuda veel kuni 42%

Foto: EPA

Analüütikud hoiatavad, et Netflix, mis kukkus teisipäeval 13%, võib peagi veel madalamale langeda.

Wedbush Securitiesi analüütik Michael Pachter seadis ettevõtte järgmise 12 kuu hinnasihiks 50 dollarit. Kuigi see on ligi 5 dollarit enam tema varasemast hinnasihist, tähendab see siiski 42% langust praegusest aktsiahinnast, mis on 85,84 dollarit. Analüütiku sõnul tuleb langus nii kasvanud hindadest kui tihenenud konkurentsist.

Netflix tegi eelmises kvartalis otsuse lükata hinnatõus edasi ning tõsta kuue kuu jooksul vaikselt hindu,” sõnas ta. “Enne hinnatõusu ehk juunit ja juulit kahanes aga Netflixi teenuse kasutajate arv. Probleem seisneb selles, et pikaajalistel kasutajatel ei ole enam midagi vaadata,” sõnas Pachter.

Videokeskkonna kasutajaskonna numbrid peegeldavad kahtlemata aeglustunud kasvu. Netflix teatas esmaspäeval, et kuigi prognooside kohaselt oleks teises kvartalis globaalselt pidanud lisanduma 2,5 miljonit uut kasutajat, siis tegelikult kasvas kastutajaskond vaid 1,7 miljoni võrra.

“Netflix investeerib miljardeid dollareid originaalsisusse ning õigustesse, kuid ma arvan siiski, et nad ei suuda kõiki oma klientide soove rahuldada ning inimesed lähevad konkurentide Amazoni ja Hulu juurde.”

Evercore ISI analüütik Rich Ross nõustub, et ettevõtte aktsia võib kukkuda 50 dollarile. Hinnang tugineb ettevõtte aktsiate käekäigu analüüsile, millest selgub, et Netflixi aktsia on juba pikemat aega langustrendis.

“Tõsi on see, et aktsial ei läinud hästi ka enne praegust 13% langust,” sõnas ta. “Näen, et Netflixi aktsia liigub 70 dollari poole ning halvima stsenaariumi kohaselt võib kukkuda ka 50 dollarile.”

Hetkel kuum