Indrek Mäe • 29. juuli 2016 kell 7:10

Tallinna Vee käive suurenes, kuid kasum kahanes

Tallinna Vesi.  Foto: Andres Haabu

Tallinna Vee majandustulemustest selgub, et ettevõte suutis möödunud kvartalis oma käivet küll võrreldes möödunud aasta sama ajaga kasvatada, kuid puhaskasum kahanes.

Kontserni müügitulu oli 2016. aasta teises kvartalis 14,5 miljonit eurot, kasvades võrreldes mullusega 5,5 protsenti ehk 0,75 miljoni euro võrra. „Käibe kasvu mõjutasid peamiselt vee- ja reoveeteenuste ning samuti ehitus- ning asfalteerimisteenuste müügi suurenemine,“ selgitas Tallinna Vee juhatuse esimees Karl Heino Brookes börsiteate vahendusel.

Ettevõtte puhaskasum oli möödunud kvartalis aga 0,77 miljonit eurot, mida on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 63,8 protsendi ehk 1,36 miljoni euro võrra vähem. „Kuigi meie brutokasum küll kasvas, siis puhaskasumit mõjutasid võrreldes varasemate perioodidega negatiivselt suurenenud kulum ning tööjõukulud,“ ütles Brookes. „Samuti suurenesid õigusabi- ja finantskulud,“ lisas ta.

Lisaks sõltub ettevõtte põhitegevuse tulu täiel määral ainult tarbimisest. „Seda seetõttu, et Tallinna Vee tariifid on külmutatud 2010. aasta tasemel,“ selgitas Brookes. Tallinna Vee põhitegevusteks on vee- ja reoveeteenuste müük.

Tallinna Vee 2016. aasta esimese poolaasta müügitulu oli aga 28,87 miljonit eurot, suurenedes võrreldes eelmise aasta sama ajaga 5,7 protsendi ehk 1,56 miljoni euro võrra. Ettevõtte viimase kuue kuu puhaskasum on aga 10,91 miljonit eurot, mis on mullusega võrreldes pea veerandi võrra väiksem.

Ettevõttel on jätkuvalt käimas kaks kohtuvaidlust teenuselepingu ja tariifide üle nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasandil. Rahvusvahelise arbitraažimenetluse viimane istung on planeeritud selle aasta novembrisse.

Hetkel kuum