Äripäev • 4 august 2016

Merko Ehitus lõikab head kasumit

Merko Ehituse kasum vähenes möödunud aastal 10%.  Foto: Raul Mee

Merko Ehituse teise kvartali müügitulu oli 58,7 miljonit eurot, EBITDA 3,4 miljonit ja kasum enne makse 2,4 miljonit eurot. Ehkki teise kvartali käive kukkus ligi 17 protsenti, kasvas ettevõtte puhaskasum aastaga ligikaudu 11 protsenti 1,8 miljonile eurole.

Teise kvartali brutokasumimarginaal kasvas 9%-ni ning kontsernil on kehtivaid ehituslepinguid 279 miljoni euro eest, teatas Merko.

Merko käive langes poole aastaga aastases võrdluses 9,2 protsenti 105,6 miljonile eurole ning puhaskasum 24,6 protsenti 1,8 miljonile eurole. Ettevõte teatas, et on 6 kuuga müünud 159 korterit kogumaksumusega 17,4 miljonit eurot (käibemaksuta) ning teises kvartalis 58 korterit kogumaksumusega 6,0 miljonit eurot (käibemaksuta).

„Oleme rahul kasumlikkuse parandamisega – teise kvartali brutokasumimarginaal 9% on mõneti üle ootuste ja parem kui aasta tagasi. Arvestades ehitustellimuste üldist madalseisu, võib rahule jääda ka teises kvartalis sõlmitud uute lepingute mahuga ning ehituslepingute portfelli jääk on meil täna suhteliselt tugev. Ka esimeses kvartalis omandatud Norra ettevõtte integratsioon on läinud plaanipäraselt,“ ütles AS Merko Ehitus juhatuse esimees Andres Trink.

Kontserni teise kvartali müügitulu oli 58,7 miljonit eurot, EBITDA 3,4 miljonit, kasum enne makse 2,4 ning puhaskasum 1,7 miljonit eurot. 2016. aasta 6 kuu müügitulu oli 105,6 miljonit eurot, EBITDA 4,6, kasum enne makse 2,7 ning puhaskasum 1,8 miljonit eurot. 6 kuu puhaskasumit mõjutas tulumaksukulu summas 0,9 miljonit eurot, sh teises kvartalis arvestatud täiendav tulumaksukulu dividendidelt summas 0,6 miljonit eurot, selgub ettevõtte auditeerimata tulemustest.

Tänavu teises kvartalis sõlmisid kontserni ettevõtted uusi ehituslepinguid kogumahus 87 miljonit eurot, sealhulgas Eestis Juuliku liiklussõlm, Viru jalaväepataljoni tehnikapark, Leedus Radisson Blu Hotel Lietuva laiendus ning Lätis laohoonete kompleks Riias.

Mai lõpu seisuga oli kontserni teostamata tööde jääk 279 miljonit eurot. Teises kvartalis olid suuremad töös objektid Eestis juuni algul avatud Hilton Tallinn Park hotell, Maakri Kvartal, Mustamäe tee 3 büroohoone, Öpiku Maja, T1 kaubanduskeskus, Tallink Tennisekeskus, Bauhaus Rocca al Mare kaubamaja ning Lennujaama trammiliin. Lätis olid suuremateks töös objektideks Riia lähedal Pinkis asuva lasteaia- ja koolimajakompleks ning Riia lennujaama reisijate terminali teine etapp, Leedus Kauno/Algirdo büroopindadega elamukompleks ja Narbuto 5 büroohoone.

Hetkel kuum