Mait Kraun • 4. august 2016 kell 6:58

Nokia käive langeb

Nokia  Foto: EPA

Nokia Oyj teatas oma teise kvartali majandustulemused, mis jäid analüütikute ootustele alla, vahendab Bloomberg.

Käive langes 11 protsendi võrra 5,68 miljardi euroni – analüütikud ootasid 5,87 miljardi suurust käivet. Kohandatud kasum oli 3 senti aktsia kohta, mis kattus analüütikute prognoosidega.

Pärast telefoniäri müüki alles jäänud võrguseadmete äri peab karmis konkurentsis elus püsima. Survet avaldavad nii Huawei Technologies kui ka Ericsson. Deutsche Banki andmetel väheneb võrguseadmete turg sellel aastal 9 protsendi võrra.

Aasta alguses ostis ettevõte 18 miljardi dollari eest Alcatel-Lucent. Nokia lootis ostuga oma ärisid laiendada ning kulusid vähendada.

Nokia teatas, et 2018. aastaks peaks ettevõte tänu ühinemisele säästma 1,2 miljardit eurot. Veel mais ulatus sääst 900 miljoni euroni. Arvatakse, et ettevõte tahab koondada 10 000-15 000 töötajat – see peaks vähendama kattuvate töökohtade hulka.

„Meie edukas integratsioonitöö jätkub. Mida rohkem me ettevõtete struktuuri süveneme, seda rohkem leiame viise kulusid kokku hoida,“ ütles Nokia tegevjuht Rajeev Suri. „Tulemuste halvenemine on aga jätkuvalt mure ja see peegeldab praegust turuolukorda.“

Nokia aktsia on sellel aastal langenud 25 protsenti, sest investorid on Alcateli ostmise osas skeptilised. Helsingi börsil on ettevõte aktsia täna langenud 2,6 protsenti 4,81 euroni.

Hetkel kuum