Mait Kraun • 9. august 2016 kell 14:30

Rio olümpia edukamad riigid investoritelt medalit ei saa

Itaalia aktsiaturgudel on läinud kehvasti, sest investorid muretsevad sealsete pankade pärast.  Foto: epa

Jaapan, Hiina ja Itaalia olid Rio olümpial kogutud medalite edetabelis täna hommikul viie esimese seas. Investorid neile riikidele medaleid jaganud aga pole, kirjutab MarketWatch.

2016. aastat on järel vähem kui 5 kuud. Nende riikide aktsiaturud on juba praegu suurimate kaotajate seas. Brasiilial ja Indoneesial läheb aga väga hästi.

Riikide aktsiaturge kajastavate börsil kaubeldavate fondide seas on halvimat tootlust näidanud Nigeeria NGE fond. Riigil on kehvasti mõjunud eelkõige nafta hinnalangus.

Ka Jaapani aktsiad on tänavu langenud, sest paljud investorid on kaotanud usu Jaapani Keskpanga võimetesse majanduskasvu stimuleerida. „Investorid näevad ainult meeleheitlikke püüdlusi,“ kirjutas Financial Times.

2016. aasta suurimad kaotajad (riikide aktsiaturgude ETFid)  börsil kaubeldav fondsümbollangus (%)Global X MSCI Nigeria ETFNGE37.25WisdomTree Japan Hedged Financials ETFDXJF28.23Deutsche X-trackers MSCI Spain Hedged Equity ETFDBSP23.02VanEck Vector ChinaAMC SME-ChiNext ETFCNXT21.14iShares Currency Hedged JPX-Nikkei 400 ETFHJPX18.57iShares Currency Hedged MSCI Italy ETFHEWI18.33iShares MSCI Italy Capped ETFEWI18.11Deutsche X-trackers Japan JPX-Nikkei 400 Hedged Equity ETFJPNH18.06WisdomTree Japan Hedged Capital Goods ETFDXJC17.83Deutsche X-trackers Harvest CSI 500 China-A Shares Small Cap ETFASHS17.80

2016. aasta parimad aktsiaturud (riikide börsil kaubeldavad fondid)  börsil kaubeldav fondsümboltõus (%)WisdomTree Brazilian Real ETFBZF34.52Deutsche X-trackers MSCI Brazil Currency Hedged Equity ETFDBBR32.46VanEck Vectors Indonesia Index ETFIDX28.68iShares MSCI Indonesia ETFEIDO28.45iShares MSCI South Africa ETFEZA27.43Guggenheim Canadian Energy Income ETFENY26.87Global X MSCI Argentina ETFARGT26.49iShares MSCI Thailand Capped ETFTHD26.38IQ Australia Small Cap ETFKROO26.20iShares MSCI New Zealand Capped ETFENZL24.73

Itaalia aktsiaturgu on räsinud mured riigi pangandussektori pärast. Eelmisel aastal toimunud suur langus on investorid Hiinast ära peletanud.

Parimat minekut on näidanud Brasiilia aktsiaturuga seotud börsil kaubeldavad fondid. Olümpiamänge korraldavas riigis on praegu majanduslangus, aga investorid panustavad sellele, et hullem on möödas ning paranemine on alanud.

Hetkel kuum