• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rio olümpia edukamad riigid investoritelt medalit ei saa

  Itaalia aktsiaturgudel on läinud kehvasti, sest investorid muretsevad sealsete pankade pärast.Foto: epa

  Jaapan, Hiina ja Itaalia olid Rio olümpial kogutud medalite edetabelis täna hommikul viie esimese seas. Investorid neile riikidele medaleid jaganud aga pole, kirjutab MarketWatch.

  2016. aastat on järel vähem kui 5 kuud. Nende riikide aktsiaturud on juba praegu suurimate kaotajate seas. Brasiilial ja Indoneesial läheb aga väga hästi.
  Riikide aktsiaturge kajastavate börsil kaubeldavate fondide seas on halvimat tootlust näidanud Nigeeria NGE fond. Riigil on kehvasti mõjunud eelkõige nafta hinnalangus.
  Ka Jaapani aktsiad on tänavu langenud, sest paljud investorid on kaotanud usu Jaapani Keskpanga võimetesse majanduskasvu stimuleerida. „Investorid näevad ainult meeleheitlikke püüdlusi,“ kirjutas Financial Times.
  2016. aasta suurimad kaotajad (riikide aktsiaturgude ETFid)  börsil kaubeldav fondsümbollangus (%)Global X MSCI Nigeria ETFNGE37.25WisdomTree Japan Hedged Financials ETFDXJF28.23Deutsche X-trackers MSCI Spain Hedged Equity ETFDBSP23.02VanEck Vector ChinaAMC SME-ChiNext ETFCNXT21.14iShares Currency Hedged JPX-Nikkei 400 ETFHJPX18.57iShares Currency Hedged MSCI Italy ETFHEWI18.33iShares MSCI Italy Capped ETFEWI18.11Deutsche X-trackers Japan JPX-Nikkei 400 Hedged Equity ETFJPNH18.06WisdomTree Japan Hedged Capital Goods ETFDXJC17.83Deutsche X-trackers Harvest CSI 500 China-A Shares Small Cap ETFASHS17.80
  2016. aasta parimad aktsiaturud (riikide börsil kaubeldavad fondid)  börsil kaubeldav fondsümboltõus (%)WisdomTree Brazilian Real ETFBZF34.52Deutsche X-trackers MSCI Brazil Currency Hedged Equity ETFDBBR32.46VanEck Vectors Indonesia Index ETFIDX28.68iShares MSCI Indonesia ETFEIDO28.45iShares MSCI South Africa ETFEZA27.43Guggenheim Canadian Energy Income ETFENY26.87Global X MSCI Argentina ETFARGT26.49iShares MSCI Thailand Capped ETFTHD26.38IQ Australia Small Cap ETFKROO26.20iShares MSCI New Zealand Capped ETFENZL24.73
  Itaalia aktsiaturgu on räsinud mured riigi pangandussektori pärast. Eelmisel aastal toimunud suur langus on investorid Hiinast ära peletanud.
  Parimat minekut on näidanud Brasiilia aktsiaturuga seotud börsil kaubeldavad fondid. Olümpiamänge korraldavas riigis on praegu majanduslangus, aga investorid panustavad sellele, et hullem on möödas ning paranemine on alanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.