Saksa investorite optimism on tagasi

16. august 2016, 13:45
Pull ja karu Frankfurdis börsihoone ees
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160816/BORS/160819810/AR/0/Saksamaa.jpg

Saksa investorite kindlustunne oli augustiks Brexiti ehmatusest üle saanud, toestades täna ka Euroopa börse.

ZEW indeks, mis mõõdab kuue kuu perspektiivis investorite ja analüütikute ootusi, kerkis juuli miinus 6.8 punkti tasemelt 0.5 punktile, vahendas agentuur Bloomberg.

Kindlustunne on Brexiti šokist mõnevõrra taastunud, kuid veelgi optimistlikumat väljavaadet varjutavad poliitilised riskid, kommenteeris ZEW president Achim Wambach. Jätkuvalt püsib ka ebakindlus Euroopa Liidu pangandussektori tervise pärast.

Saksamaa keskpank märkis esmaspäeval üllitatud bülletäänis, et vähene mõju ettevõtete kindlustundele lubab arvata, et Brexiti mõju Saksa  majandusele jääb vähemalt lähiajal tagasihoidlikuks. Investeeringute ja eratarbimise kasv peaks tagama kolmandas kvartalis majanduse kasvutempo tugevnemise.

Ent mitte kõik ei jaga seda optimismi. Viimase kolme nädalaga on investorid suurimast börsil kaubeldavast Saksa aktsiate liikumist järgivast fondist raha välja võtnud suurimas koguses selle aasta aprillist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. August 2016, 13:54
Otsi:

Ava täpsem otsing