• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa investorite optimism on tagasi

  Pull ja karu Frankfurdis börsihoone eesFoto: Scanpix/Reuters

  Saksa investorite kindlustunne oli augustiks Brexiti ehmatusest üle saanud, toestades täna ka Euroopa börse.

  ZEW indeks, mis mõõdab kuue kuu perspektiivis investorite ja analüütikute ootusi, kerkis juuli miinus 6.8 punkti tasemelt 0.5 punktile, vahendas agentuur Bloomberg.
  Kindlustunne on Brexiti šokist mõnevõrra taastunud, kuid veelgi optimistlikumat väljavaadet varjutavad poliitilised riskid, kommenteeris ZEW president Achim Wambach. Jätkuvalt püsib ka ebakindlus Euroopa Liidu pangandussektori tervise pärast.
  Saksamaa keskpank märkis esmaspäeval üllitatud bülletäänis, et vähene mõju ettevõtete kindlustundele lubab arvata, et Brexiti mõju Saksa  majandusele jääb vähemalt lähiajal tagasihoidlikuks. Investeeringute ja eratarbimise kasv peaks tagama kolmandas kvartalis majanduse kasvutempo tugevnemise.
  Ent mitte kõik ei jaga seda optimismi. Viimase kolme nädalaga on investorid suurimast börsil kaubeldavast Saksa aktsiate liikumist järgivast fondist raha välja võtnud suurimas koguses selle aasta aprillist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.