Uber kaotas tippjuhi

Uber  Foto: epa
Pille Ivask • 30. august 2016 kell 6:25

Alphabeti üks juhte David Drummond, kes on Uberi juhatusse kuulunud juba pea kolm aastat, on otsustanud juhatuse liikme kohalt taanduda.

Drummond liitus Uberi juhatusega pärast seda, kui Alphabeti riskikapitaliettevõte GV investeeris 2013. aastal ettevõttesse 250 miljonit dollarit.

“Hiljaaegu astusin ma tagasi Uberi juhatuse liikme kohalt ettevõtete osalise kattumise tõttu,” kommenteeris Drummond oma otsust. Tegelikult tähendab tippjuhi seesugune samm aga seda, et Alphabetist ning Uberist on saanud konkurendid isesõitvate autode valdkonnas ning Drummondi jätkamine kahes ettevõttes tekitaks ilmselt konflikte.

“Uber on fenomenaalne ettevõte ning minu jaoks on olnud tõeline privileeg ettevõtte meeskonnaga rohkem kui kaks aastat koos töötada. GV on endiselt aga entusiastlik investor ning Google jätkab Uberiga koostööd,” rääkis Drummond.

Uberi juht Travis Kalanick ütles kirjaliku teate vahendusel, et Drummond on hea nõuandja ja sõber.

Tehnoloogiasaidi The Information andmetel kogu lugu siiski nii sõbralik polnud. Kolm asjaga kursis olevat inimest ütlesid väljaandele, et Drummondil ei lubatud koosolekule üldse tullagi ning Uber on informatsiooni GV eest sageli varjanud.  

Hetkel kuum