Mait Kraun • 19. september 2016 kell 17:45

General Motors võib investoreid üllatada

General Motors.  Foto: EPA

USA autotootja General Motorsi aktsia on täna tõusnud üle 3 protsendi, sest Morgan Stanley tõstis ettevõtte hinnasihti. Nimelt võib GM panga teatel investoreid positiivselt üllatada, vahendab MarketWatch.

Morgan Stanley avaldas, et General Motors suudab veel pikemat aega püsida kasumlikuna ning investorid on veidi liiga pessimistlikud.

Analüütik Adam Jones tõstis General Motorsi hinnasihi 37 dollarile, mis on praegusest tasemest 16 protsenti kõrgemal. Tema varasem prognoos oli 29 dollarit.

Jonesi arvates alahindavad investorid seda, kui kaua võiks niinimetatud autotipu (peak auto) tees kesta. See mõjutab paljude investorite hinnangul suuresti ka autotootja kasumit ja teisi finantstulemusi. Jones aga lisas, et teises kvartalis suutis General Motors „muljetavaldavalt“ ootusi ületada ning järgmise kahe aasta jooksul võib kasum samaks jääda.

„Kui see juhtub, siis on turud positiivselt üllatunud,“ ütles Jones. GMi aktsia on tänavu langenud 6 protsenti ja Ford on odavnenud 13 protsenti. Standard & Poor’s 500 indeks on samal ajal tõusnud 5,2 protsenti.

Hetkel kuum