Pille Ivask • 23. september 2016 kell 5:14

Yahoo tunnistas ajaloo suurimat andmeleket

Yahoo  Foto: epa

Kui eile andsid Yahoo tegemistega kursis olijad vihje, et ettevõte teatab varsti häkkerite ohvriks langemisest, on nüüd Yahoo seda ka teinud, vahendab CNBC.

Yahoo andmeil said häkkerid enda valdusse 500 miljoni kasutaja andmed. Ettevõtte teate kohaselt lekkisid kasutajate nimed, e-posti aadressid, telefoninumbrid, sünnikuupäevad, mõnel juhul ka paroolid ning parooli turvaküsimused. Kaitsmata salasõnad, pangakonto numbrid, maksekaardiandmed ja -info on Yahoo andmeil siiski kaitstud.

“Tegu on ajaloo suurima andmelekkega,” kommenteeris krüptoloog Bruce Schneier Reutersile.

Verizon, kes on sõlminud lepingu osta Yahoo ära 4,8 miljardi dollari eest, teatas, et on andmete lekkimisest teadlik, ent esialgu on informatsioon siiski piiratud. SunTrust Robinson Humphrey analüütik Robert Pech lausus, et arvestades asjaolusid võib Verizon teatada, et on nõus Yahoo eest 100-200 miljonit dollarit vähem maksma.

Küberrünnak Yahoole toimus kaks aastat tagasi. Ettevõte avaldas selle kohta infot alles mõni kuu tagasi, teatades, et uurib küberrünnaku asjaolusid. Toona teatasid häkkerid, et nende valdusesse langesid 200 miljoni kasutaja andmed. Yahoo küberrünnakut otseselt ei kinnitanud.

Yahoo on teada andnud, et teeb koostööd õiguskaitseorganitega ning asja uurib ka FBI.

Hetkel kuum