• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: head majandusandmed survestavad aktsiaid

  Maaklerid enne kauplemise algust New Yorgi börsil.Foto: EPA

  USA aktsiaturud langesid koos võlakirjadega, sest USA tööstuse olukord paranes, mis tõstis omakorda tõenäosust, et Föderaalreserv intressimäärasid tõstab, vahendab Bloomberg.

  Riigivõlakirjade hinnad odavnesid ning Standard & Poor’s 500 indeks taandus pärast kolm nädalat kestnud tõusu. Nael odavnes, sest Suurbritannia peaminister Theresa May ütles, et riik alustab Euroopa Liidust lahkumist juba järgmisel aastal. See aitas ka Briti aktsiaturgudel tõusta. Nafta hind tõusis üle 50 dollari barrelist.
  Kauplejad hoiavad USA majandusandmetel sellel nädalal silma peal. Andmete paranemine suurendab tõenäosust, et Föderaalreserv intressimäärasid tõstab. Täna selgus, et tööstuse olukord hakkas eelmisel kuul paranema. Selle nädala lõpus tuleva ka septembri tööturu andmed. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosivad, et tööturu numbrid paranevad.
  „Jälgida tuleb võlakirjaturge, seal peitub võti,“ ütles investeerimisfirma LPL Financiali strateeg John Canally. „Turud hakkavad leppima olukorraga, et Föderaalreserv alustab intresside tõstmisega.“
  S&P 500 indeks langes 0,3 protsenti ja jõudis 2161 punktini. Dow Jonesi indeks odavnes samuti 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 18 253 punktil.
  WTI toornafta kallines täna 0,9 protsenti ja Brent lisas 1,2 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 48,65 ja 50,77 dollarit. Kulla hind odavnes 0,2 protsenti 1314 dollarini untsist.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.