Sirje Rank • 14. oktoober 2016 kell 8:15

Taani riik ei vähenda osalust SASis

SASi lennuk Stockholmi Arlanda lennuväljal  Foto: Scanpix/Reuters

Taani riik ei vähenda oma osalust lennukompaniis SAS enne teema arutamist parlamendis, teatas Taani rahandusministeerium.

Rootsi ja Norra riik on sel nädalal SASi aktsiaid müünud ja oma osalust vähendanud. Taani valitsusel praegu börsi kaudu aktsiate müügi plaani ei ole, teatas ministeerium. Taani riigi osalus SASis on 14,3%. Perspektiivis tahavad Norra ja Rootsi riik lennukompaniist väljuda, mis võib sillutada teed SASi konsolideerimisele mõne Euroopa suurema lennundusgrupi hulka.  

Rootsi osalus SASis kahanes aktsiate müügiga 21,3 protsendilt 17,2 protsendile ja Norra riigi osalus 14,2 protsendilt 11,5%-le.

Täna hommikul kauples SASi aktsia 5,5 protsenti miinuses 15,5 Rootsi krooni tasemel. See on hind, millega Norra ja Rootsi oma osalusi vähendasid, vahendas agentuur Bloomberg. Aktsia on aasta algusest odavnenud 36%.

Hetkel kuum