Fondijuht: ostke tehnoloogiasektori dividendiaktsiaid

17. oktoober 2016, 10:45
Windowsi logo Microsofti poe aknal.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161017/BORS/161019756/AR/0/AR-161019756.jpg

USA ühe vanema ja suurema investeerimisfondi juht leiab, et dividende püüdvad investorid peaksid vaatama tehnoloogiasektori poole, vahendab MarketWatch.

Investeerimisfirma Franklin Templeton aktsiainvesteeringute juht Ed Perks on ühtlasi ka Franklin Income Fundi haldur. Fond juhib peaaegu 80 miljardi dollari eest varasid ja selle peamine eesmärk on pakkuda aktsionäridele igakuist sissetulekut. Enda sõnul kasutavad nad „dünaamilist lähenemist“.

Perks ütles, et atraktiivse hinnatasemega dividendiaktsiaid tasub otsida just tehnoloogiasektorist. Ta hoiatas, et neli sektorit – tarbekaupade tootjad, kinnisvarafondid, telekomid ja kommunaalfirmad – on ülehinnatud, sest tootlust püüdvad madalama riskiga investorid on sel aastal just nendesse sektoritesse kogunenud.

„Minu jaoks on väljapaistev see, et nende ettevõtete hinnatase on tõusnud, aga tulemused ja fundamentaalsed kasvunäitajad ei ole paranenud. Seda tõusu on juhtinud investorite eelistused. See loob omakorda võimaluse leida häid võimalusi teistest sektoritest,“ ütles Perks.

Perks tõi hea näitena välja kolm tehnoloogiasektori dividendiaktsiat: Microsoft, Cisco Systems ja Intel. „Teistes sektorites leiab samuti aktsiaid, mis on sel aastal langenud või samale tasemele jäänud. General Electric on hea näide,“ ütles Perks. Franklin Income Fund omab kõigi nelja ettevõtte aktsiaid.

Allpool on välja toodud nelja ettevõtte tootlused ja hinna/kasumi suhted.

Ettevõte  Dividenditootlus  Viimase 12 kuu tootlus (koos dividendidega)  Ettevaatav hinna ja kasumi suhe 
Microsoft Corp  2,73%  25%  19,7

Cisco Systems Inc 

3,35%  15%  12,8 
Intel Corp  2,79%  20%  13,3 
General Electric 3,18%  6%  16,9

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. October 2016, 10:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing