• Jaga lugu:

  Fondijuht: ostke tehnoloogiasektori dividendiaktsiaid

  Windowsi logo Microsofti poe aknal.Foto: EPA

  USA ühe vanema ja suurema investeerimisfondi juht leiab, et dividende püüdvad investorid peaksid vaatama tehnoloogiasektori poole, vahendab MarketWatch.

  Investeerimisfirma Franklin Templeton aktsiainvesteeringute juht Ed Perks on ühtlasi ka Franklin Income Fundi haldur. Fond juhib peaaegu 80 miljardi dollari eest varasid ja selle peamine eesmärk on pakkuda aktsionäridele igakuist sissetulekut. Enda sõnul kasutavad nad „dünaamilist lähenemist“.
  Perks ütles, et atraktiivse hinnatasemega dividendiaktsiaid tasub otsida just tehnoloogiasektorist. Ta hoiatas, et neli sektorit – tarbekaupade tootjad, kinnisvarafondid, telekomid ja kommunaalfirmad – on ülehinnatud, sest tootlust püüdvad madalama riskiga investorid on sel aastal just nendesse sektoritesse kogunenud.
  „Minu jaoks on väljapaistev see, et nende ettevõtete hinnatase on tõusnud, aga tulemused ja fundamentaalsed kasvunäitajad ei ole paranenud. Seda tõusu on juhtinud investorite eelistused. See loob omakorda võimaluse leida häid võimalusi teistest sektoritest,“ ütles Perks.
  Perks tõi hea näitena välja kolm tehnoloogiasektori dividendiaktsiat: Microsoft, Cisco Systems ja Intel. „Teistes sektorites leiab samuti aktsiaid, mis on sel aastal langenud või samale tasemele jäänud. General Electric on hea näide,“ ütles Perks. Franklin Income Fund omab kõigi nelja ettevõtte aktsiaid.
  Allpool on välja toodud nelja ettevõtte tootlused ja hinna/kasumi suhted.
  Ettevõte Dividenditootlus Viimase 12 kuu tootlus (koos dividendidega) Ettevaatav hinna ja kasumi suhe Microsoft Corp 2,73% 25% 19,7Cisco Systems Inc 3,35% 15% 12,8 Intel Corp 2,79% 20% 13,3 General Electric3,18% 6% 16,9
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Analüütik: ärikinnisvara-aasta jääb pigem kesiseks
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Riigiga vägikaigast vedav Hugo Osula sai Brüsselist tuge Ministeerium: hinnangul pole õiguslikku tähendust
Eestis 20 aastat kehtinud ühistranspordiseaduse paragrahv, mis kohustab bussiettevõtteid tasuta ja riigi hüvitiseta vedama puudega inimesi ning koolieelikuid, on Euroopa Komisjoni hinnangul vastuolus Euroopa õigusega, teatas bussifirma Lux Express.
Eestis 20 aastat kehtinud ühistranspordiseaduse paragrahv, mis kohustab bussiettevõtteid tasuta ja riigi hüvitiseta vedama puudega inimesi ning koolieelikuid, on Euroopa Komisjoni hinnangul vastuolus Euroopa õigusega, teatas bussifirma Lux Express.