Mait Kraun • 17. oktoober 2016 kell 11:30

LHV tõstis Tallinna Kaubamaja aktsia hinnasihti

Tallinna Kaubamaja  Foto: Raul Mee

LHV tõstis Tallinna Kaubamaja aktsia hinnasihti, sest ettevõtte kolmanda kvartali tulemused olid piisavalt tugevad, et käibe- ja kasumiprognoose tõsta.

„Meie arvates olid Tallinna Kaubamaja kolmanda kvartali tulemused head,“ kirjutas LHV oma raportis. „Kolmandas kvartalis valmistas tõsise üllatuse autokaubanduse segment, mille tulemused olid jälle tugevad. Selle käive kasvas 26,7 protsenti 21,9 miljoni euroni (2,5 miljonit prognoositust enam).“

Tallinna Kaubamaja teatel on edukas kvartal seotud sellega, et turule toodi uued mudelid, mille tarbijad positiivselt vastu võtsid. Hästi läks näiteks KIA Sportage’i müük.

LHV lisas, et autokaubanduse kasv oli nende kõige suurem üllatus ning enim ületas nende prognoose just see segment. „Peagi tulevad müüki KIA NIRO ja Optima Wagon, seega usume, et aasta lõpetatakse tugevalt,“ lisas pank.

Tallinna Kaubamaja hinnasihti tõsteti 6,30-7,00 eurolt 7,40-8,20 euroni. Täna kauples Tallinna Kaubamaja aktsia 7,80 euro juures.

Autokaubanduse hea tulemus ja tulevikuväljavaade on ka üks peapõhjusi, miks LHV Tallinna Kaubamaja aktsia hinnasihti tõstis. Ühtlasi tõsteti selle aasta käibeprognoosi ning 2016. ja 2017. aasta kasumiprognoosi. „Ettevõte on käivet kasvatanud ning suurema osa segmentide marginaalid on paranenud,“ kirjutas LHV.

Kulud on tõusnud

Neljapäeval teatas Tallinna Kaubamaja, et kolmanda kvartali konsolideeritud auditeerimata müügitulu oli 148,1 miljonit eurot, ületades sellega aasta varasemat müügitulu 6 protsendiga. Kolmanda kvartali konsolideeritud auditeerimata puhaskasum oli 9,4 miljonit eurot, mis on 40,7 protsenti enam kui eelmise aasta võrreldava perioodi kasum.

Lisaks sellele kirjutas LHV oma raportis, et Tallinna Kaubamaja kulud on suhteliselt palju tõusnud. Kolmandas kvartalis kasvasid kulud 123,2 miljoni euroni (eelmise aasta samal ajal 117,2 miljonit eurot). Sellegipoolest on negatiivne mõju piiratud, sest kasumimaringaalid paranevad. „Tegevuskulud kasvasid, aga ettevõte suutis ikkagi oma kasumlikkust parandada,“ kirjutas pank.

Üldiselt on LHV Tallinna Kaubamaja tulemustega rahul ning ootab, et ettevõte lõpetab aasta tugevalt.

Hetkel kuum