Pille Ivask • 20. oktoober 2016 kell 10:45

Kodak tegi oma nutitelefoni

Kodaki nutitelefoni parim osa on kaamera  Foto: Kodak

Suurte majandusraskustega võitlev Kodak teatas, et tuli välja nutitelefoniga, mille parim osa on mõistagi kaamera.

Esialgsetel andmetel jääb Androidil töötava uue nutitelefoni hind umbes 550 dollari juurde. Seadmel on 21megapiksline kaamera. Kasutaja saab kaamerat ise üpris suurel määral “näppida” ehk muuta nii säriaega kui valida pildistamisprogrammi. Kõik see sarnaneb üsna suurel määral traditsioonilise kaamera võimalustega.

Kodaki juht Jeff Clarke märkis CNBCle, et tegu on telefoniga, mis rõhub väga suurel määral just heale kaamerale. “Nendele inimestele, kes kasutavad traditsioonilist digikaamerat, on see telefon tõeline hitt. Sisuliselt tähendab see, et digikaamera on liikunud nende telefoni,” selgitas Clarke, kes märkis, et eeskätt peakski telefon huvi pakkuma neile, kes tegelevad kas töö või hobi korras fotograafiaga.

124 aastat vana ettevõtte Kodaki jaoks pole viimased aastad kerged. Aasta 2012 läks ettevõte pankrotti, ent aasta hiljem suudeti keerukast olukorrast siiski välja rabelda ning sellest ajast on Kodak keskendunud pigem printimisärile.

Kuigi globaalne nutitelefoniturg kipub õige pea jõudma küllastumispunkti, leiab Clarke, et ruumi on ka nende toote jaoks. Tema hinnangul pole viimastel aastatel telefonitootjad millegi erilisega välja tulnud ning just see teebki Kodaki nutitelefoni eriliseks, kuna seade rõhub ühele kindlale tugevale omadusele.

Hetkel kuum