Kadi Neemre • 7. november 2016 kell 17:24

Analüütik: iPhone'i müük jätkab langust

iPhone'i müüginumbrid on languses  Foto: EPA

Hoolimata Apple’i tegevjuhi Tim Cooki kinnitusest, et ettevõte on taas tõusule pöördumas, prognoosib tuntud analüütik, et iPhone’i müügitulemused võivad jätkata langust.

iPhone 7 müügitulemustele avaldab survet nõrk nõudlus Hiinas ning uue iPhone SE uue mudeli turule mittetoomine, märkis KGI Securities analüütik Ming-Chi Kuo.

KGI prognoosib, et 2017. aasta esimeses kvartalis müüakse 40-50 miljonit iPhone’i; aasta varem müüdi samal perioodil 51,2 miljonit nutitelefoni, selgub 9to5Mac's Seth Weintraub raportist.

Ilma uue iPhone SE mudeli turuletulemiseta kevadel, võib selle kvartali telefonimüük langeda 35-40 miljoni ühikuni, prognoosib KGI.

Analüütikud prognoosivad langust hoolimata Apple’i tegevjuhi Tim Cooki hiljutistest kommentaaridest, mille kohaselt taastub Apple’i kasv peale esimest aastast müügitulu kukkumist. Cook rõhutas, et LTE andmeside kasutuselevõtt Hiinas on märgiks sellest, et sealne olukord hakkab järgneva kahe fiskaalkvartali jooksul paranema.

Ettevõte müüs eelmises kvartalis 45,5 miljonit nutitelefoni; analüütikud prognoosisid müügimahuks 44,8 miljonit ühikut. Selles hoolimata kukkus iPhone’i müük võrreldes aastatagusega, mil müüdi 48,04 miljonit nutitelefoni, 5%, selgub StreetAccounti andmetest.

Cook viitas madala hinnaga iPhone SE müügitulemustele juulis, märkis, et telefon on populaarne nii arenenud kui arenevatel turgudel. Samas ei ole uuringufirma IDC andmetel SE suutnud võtmeturgudel nagu India, teha läbimurret.

Hiina konkurendid nagu Huawei aga on ka väljaspool Aasia turge üha enam populaarsust kogumas. Ettevõte kasvatas oma nutitelefonide müüki Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas kolmandas kvartalis võrreldes aastatagusega koguni 70%.

 

Hetkel kuum