Kadi Neemre • 8. november 2016 kell 15:45

Valeanti tulemused valmistasid pettumust

Valeanti aktsiad langesid ligi 30%.  Foto: EPA

Valeant Pharmaceuticals teatas oodatust väiksemast kvartalikasumist seoses dermatoloogiliste toodete ning ärritatud soole sündroomi ravimi müügi vähenemisega. Ettevõte kärpis ka oma aastakasumi ja müügitulu prognoose.

Valeanti USA aktsiad kukkusid täna börsieelse kauplemise käigus ligi 30%.

Eile sulgus aktsia 19,13 dollaril, alates 2015. aasta keskpaigast on aktsia langenud enam kui 90%. Kukkumine on peamiselt tulenenud sellest, et regulaatorid ja poliitikud võtsid ettevõtte hinnastamise ja äripraktikad intensiivse järelevalve alla.

Ettevõte prognoosib nüüd oma müügituluks 9,55-9,65 miljardit dollarit, varem prognoositi tuluks 9,9–10,1 miljardit dollarit. Korrigeeritud kasumiks prognoositakse 5,30-5,50 dollarit aktsia kohta, eelnevalt prognoositi selleks aga 6,60–7 dollarit.

Ettevõtte kolmanda kvartali puhaskahjumiks kujunes 1,22 miljardit dollarit ehk 3,49 dollarit aktsia kohta, aasta varem teenis ettevõte samal perioodil 49,5 miljonit dollarit ehk 14 senti aktsia kohta kasumit.

Valeantil on enam kui 30 miljardi dollari eest võlgu ning eelmisel nädalal peeti kõnelusi Salixi äri ning teiste varade müümise üle.

Ettevõte teatas täna lootusest vähendada oma võlakoormat järgmise 18 kuu jooksul 5 miljardi dollari võrra. “Läinud kvartalis tegime edusamme uue Valeanti loomiseks,” sõnas ettevõtte tegevjuht Joseph Papa.

 

Hetkel kuum