• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valeanti tulemused valmistasid pettumust

  Valeanti aktsiad langesid ligi 30%.Foto: EPA

  Valeant Pharmaceuticals teatas oodatust väiksemast kvartalikasumist seoses dermatoloogiliste toodete ning ärritatud soole sündroomi ravimi müügi vähenemisega. Ettevõte kärpis ka oma aastakasumi ja müügitulu prognoose.

  Valeanti USA aktsiad kukkusid täna börsieelse kauplemise käigus ligi 30%.
  Eile sulgus aktsia 19,13 dollaril, alates 2015. aasta keskpaigast on aktsia langenud enam kui 90%. Kukkumine on peamiselt tulenenud sellest, et regulaatorid ja poliitikud võtsid ettevõtte hinnastamise ja äripraktikad intensiivse järelevalve alla.
  Ettevõte prognoosib nüüd oma müügituluks 9,55-9,65 miljardit dollarit, varem prognoositi tuluks 9,9–10,1 miljardit dollarit. Korrigeeritud kasumiks prognoositakse 5,30-5,50 dollarit aktsia kohta, eelnevalt prognoositi selleks aga 6,60–7 dollarit.
  Ettevõtte kolmanda kvartali puhaskahjumiks kujunes 1,22 miljardit dollarit ehk 3,49 dollarit aktsia kohta, aasta varem teenis ettevõte samal perioodil 49,5 miljonit dollarit ehk 14 senti aktsia kohta kasumit.
  Valeantil on enam kui 30 miljardi dollari eest võlgu ning eelmisel nädalal peeti kõnelusi Salixi äri ning teiste varade müümise üle.
  Ettevõte teatas täna lootusest vähendada oma võlakoormat järgmise 18 kuu jooksul 5 miljardi dollari võrra. “Läinud kvartalis tegime edusamme uue Valeanti loomiseks,” sõnas ettevõtte tegevjuht Joseph Papa.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.