• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõis maksaks kiirtee eest poole rohkem tulumaksu

  Jüri MõisFoto: Raul Mee

  Ettevõtja Jüri Mõis ütles konverentsil Tark Raha, et oleks nõus poole rohkem tulumaksu maksma, kui saaks näiteks ema juurde Pärnusse sõita neljarealisel kiirteel.

  Mõis rääkis uue valitsuse maksupaketi kohta, et see on pisike samm õiges suunas. “Praegu räägitakse maksupaketist. See on pisike samm õiges suunas. Mina oleks nõus poole rohkem tulumaksu maksma, kui saaksin näiteks ema juurde Pärnusse sõita neljarealisel kiirteel. Aga praegu räägitakse hoopis mingitest koolilõunatest ja väiksematest asjadest,” sõnas ta.
  Riigifirmade börsiletoomist on Mõis enda sõnul alati toetanud. “Asi pole ainult rahas, vaid ka sotsiaalse know-how kasvatamises. Kapitaiturgu on tohutult vaja käivitada. Kui oleks Tallinna Sadam olnud börsil, poleks sellist Ain Kaljuranna jama üldsegi tekkinud. Sajad silmad oleks seda ettevõtet jälginud,” ütles Mõis.
  Mõis on ka ise mõelnud oma ettevõtteid börsile viia. “Olen mõelnud, kas viia ettevõtteid börsile, kuid see võib tähendada ka oma kvalifikatsiooni kaotamist. Kõik on üles ehitatud, müüme börsile maha. Siis tulevad välismaised hindajad, hinnatakse 10 korda üles ettevõtte väärtus ja siis hakkab ettevõtte aktsia ulatuslikult kõikuma,” rääkis ta.
  Eesti praeguse majanduskliima kohta ütles Mõis, et see on väga hea. “Eestil on kolm erilist ressurssi: kaldajoon, kuhu meritsi minna, mets ning 1,3 miljonit inimest. Kui sellest lähtuda, siis on seis väga hea,” ütles Mõis.
  USA presidendivalimiste kohta sõnas Mõis, et Hillary Clinton oli tülpinud olekuga. “Mul on ka hea meel, et Clinton ei saanud presidendiks, sest ta oli kulunud, tülpinud ja see oli temast näha. Samas kui Donald Trumpi juttu kuulata, oli igas tema lauses mõni uus mõte,” ütles ta.
  Mõis esines laupäeval Ärikatla ja Tallinna börsi korraldatud investeerimiskonverentsil Tark Raha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.