• Jaga lugu:

  Hiina majandus kogub hoogu

  JüaanidFoto: Scanpix/Reuters

  Hiina majanduse novembri tulemused olid oodatust paremad, vahendab Bloomberg.

  Hiina tööstustoodang kasvas novembris aastases võrdluses 6,2%, analüütikute mediaanennustus oli 6,1%. Jaemüük suurenes eelmisel kuul 10,8% võrra, mis on suurim tõus alates eelmise aasta detsembrist. Põhivarainvesteeringud kasvasid 11 kuu vältel 8,3% jagu.
  Hiina selle aasta viimase kvartali tulemused on stabiilsed ning siin on osa ka nõrgenenud jüaanil ning sellest tuleneval ekspordikasvul.
  HSBC Holdingsi Aasia regiooni ökonomist Frederic Neumann märkis, et Hiina majandus lõpetab aasta heade tulemustega. “Tööstussektoril läheb hästi ning hiina tarbijad jätkavad raha kulutamist, sealhulgas ostetakse ka kalleid asju, näiteks autosid,” kirjeldas ta.
  Commerzbanki analüütik Zhou Hao lausus, et ilmselt jätkab Hiina majanduses ka uue aasta alguses praegune trend. Samuti lisas ta, et pole näha poliitika karmistamist ning riigi sekkumist aktsia- ja võlakirjaturule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.