Pille Ivask • 13. detsember 2016 kell 7:15

Hiina majandus kogub hoogu

Jüaanid  Foto: Scanpix/Reuters

Hiina majanduse novembri tulemused olid oodatust paremad, vahendab Bloomberg.

Hiina tööstustoodang kasvas novembris aastases võrdluses 6,2%, analüütikute mediaanennustus oli 6,1%. Jaemüük suurenes eelmisel kuul 10,8% võrra, mis on suurim tõus alates eelmise aasta detsembrist. Põhivarainvesteeringud kasvasid 11 kuu vältel 8,3% jagu.

Hiina selle aasta viimase kvartali tulemused on stabiilsed ning siin on osa ka nõrgenenud jüaanil ning sellest tuleneval ekspordikasvul.

HSBC Holdingsi Aasia regiooni ökonomist Frederic Neumann märkis, et Hiina majandus lõpetab aasta heade tulemustega. “Tööstussektoril läheb hästi ning hiina tarbijad jätkavad raha kulutamist, sealhulgas ostetakse ka kalleid asju, näiteks autosid,” kirjeldas ta.

Commerzbanki analüütik Zhou Hao lausus, et ilmselt jätkab Hiina majanduses ka uue aasta alguses praegune trend. Samuti lisas ta, et pole näha poliitika karmistamist ning riigi sekkumist aktsia- ja võlakirjaturule.

Hetkel kuum