Rainer Saad • 28. detsember 2016 kell 7:19

Qualcommile määrati kopsakas trahv

Qualcomm  Foto: epa

Lõuna-Korea trahvis Qualcommi 816 miljoni euroga, kuna USA tehnoloogiahiiglane rikkus konkurentsireegleid.

Rikkumine puudutas patentide litsentse, sealhulgas ka traadita võrguside patente. Korea regulaatori sõnul kuritarvitas Qualcomm enda turupositsiooni ning sundis mobiiliseadmete valmistajaid tasuma patentide eest liiga suurt kasutusmaksu, kirjutas Reuters.

Lisaks piiras Qualcomm patentidele juurdepääsu konkurentidel nagu Intel ja Samsung. Korea regulaatori teatel asuti Qualcommi uurima juba 2014. aastal. „Meie otsus põhines järeldusel, et Qualcomm takistas üldist konkurentsi,“ teatas regulaator.

USA tehnoloogiahiiule pole see esimene kord tasuda kopsakat trahvi. Eelmise aasta veebruaris maksis ettevõte 975 miljonit dollarit trahvi Hiinas.

Qualcomm teatas, et ei nõustu Korea regulaatori otsusega ning plaanib selle edasi kaevata.

Hetkel kuum