• Jaga lugu:

  Qualcommile määrati kopsakas trahv

  QualcommFoto: epa

  Lõuna-Korea trahvis Qualcommi 816 miljoni euroga, kuna USA tehnoloogiahiiglane rikkus konkurentsireegleid.

  Rikkumine puudutas patentide litsentse, sealhulgas ka traadita võrguside patente. Korea regulaatori sõnul kuritarvitas Qualcomm enda turupositsiooni ning sundis mobiiliseadmete valmistajaid tasuma patentide eest liiga suurt kasutusmaksu, kirjutas Reuters.
  Lisaks piiras Qualcomm patentidele juurdepääsu konkurentidel nagu Intel ja Samsung. Korea regulaatori teatel asuti Qualcommi uurima juba 2014. aastal. „Meie otsus põhines järeldusel, et Qualcomm takistas üldist konkurentsi,“ teatas regulaator.
  USA tehnoloogiahiiule pole see esimene kord tasuda kopsakat trahvi. Eelmise aasta veebruaris maksis ettevõte 975 miljonit dollarit trahvi Hiinas.
  Qualcomm teatas, et ei nõustu Korea regulaatori otsusega ning plaanib selle edasi kaevata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.