Mait Kraun • 8. veebruar 2017 kell 20:51

Börs: kuld ja võlakirjad kallinevad

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Võlakirjade hinnad tõusid juba neljandat päeva järjest ning kulla hind jõudis kolme kuu tippu, sest investorid muretsevad Euroopa poliitilise stabiilsuse pärast. USA aktsiaturgudel oli aga rahulik päev, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas päeva vähem kui 0,1protsendilise tõusuga, sest energiasektor kallines koos naftaga. Pankade aktsiad aga langesid ning USA 10-aastaste võlakirjade tootlus kukkus 2,33protsendini. Kuld ületas 1240 dollari piiri ja Bloombergi dollariindeks langes.

Aktsiaturgudel ei toimu suurt midagi, sest investorid ootavad jätkuvalt Donald Trumpi detailsemat majandusplaani. Tulemuste hooaeg on olnud viimaste aastate üks parimaid, aga see pole suutnud aktsiaturge kõrgemale viia. Sellel nädalal tuleb USAst ka vähe majandusandmeid.

„Praegu keskendutakse eelkõige ettevõtete kvartalitulemustele,“ ütles Allianz Global Investorsi globaalsete aktsiate investeeringute juht Lucy MacDonald. „Tähtsaid valimisi on tulemas aga mitmeid. Negatiivseid stsenaariume pole aktsiahindadesse sisse arvestatud.“

S&P 500 indeks tõusis täna 0,07 protsenti 2294 punktini. Rekordist jäi puudu 0,2 protsenti. Dow Jonesi indeks odavnes 0,2 protsenti, sest pankade ja tööstussektori aktsiad odavnesid.

WTI toornafta hind tõusis 0,4 protsenti 52,38 dollarini barrelist. Brent lisas 0,2 protsenti ja barrel maksab 55,14 dollarit. Kuld kallines 0,6 protsenti ja unts maksab 1243 dollarit.

 

Hetkel kuum