Pille Ivask • 15 veebruar 2017

Toshiba juht astus tagasi

Toshiba probleemid süvenevad  Foto: epa

Jaapani suurettevõtte Toshiba muredel ei näi lõppu tulevat – firma juht Shigenori Shiga võttis vastutuse USA ebaõnnestunud tuumaenergiaprojekti eest ning astus tagasi.

Toshiba ametliku teadaande kohaselt võtab Shiga ainuisikuliselt vastutuse selle eest, missugusesse kriisi ettevõte langenud on. Viimane löök Toshibale tuleb USA tuumaenergiaprojektist, mille varad hinnatakse 6,3 miljardi dollari jagu alla. Kokku teenis ettevõte möödunud aasta esimese üheksa kuu jooksul 4,4 miljardit dollarit kahjumit.

Möödunud aasta detsembris teatas ettevõte, et on sunnitud Ameerika Ühendriikides ostetud tuumareaktori varasid alla hindama. Toona jäi ettevõte konkreetse summa teemal kidakeelseks, andes märku, et rahaline kahju võib olla prognoositust oluliselt suurem.

Ühtlasi teatas Toshiba, et on ilmselt sunnitud müüma ühe osa oma mälukiipide valmistamise divisjonist, et raha juurde saada.

Toshiba aktsia hind on täna langenud 8,75% võrra, 209,70 jeenini. 

Hetkel kuum