Pille Ivask • 15. veebruar 2017 kell 7:09

Warren Buffett kuhjas Apple’i aktsiaid

Berkshire Hatahway juht Warren Buffett.  Foto: Bloomberg

Investeerimisguru Warren Buffett neljakordistas eelmises kvartalis Apple’i aktsiate arvu, vahendavad CNBC ja MarketWatch.

Buffettile kuuluvale Berkshire Hathawayle kuulub eelmise aasta lõpu seisuga 57,4 miljonit Apple’i aktsiat, mille väärtus on praegu 7,74 miljardit dollarit. Nõnda suur osalus tähendab, et Berkshire kuulub Apple’i 10 suurema osaniku hulka. Veel eelmise aasta kolmandas kvartalis kuulus Berkshire’ile 15,2 miljonit Apple’i aktsiat.

Gardner Russo & Gardneri analüütik Thomas Russo märkis, et Berkshire’i nõnda suur huvi Apple’i aktsiate vastu on väga üllatav.

Siiski tasub märkida, et Buffett ei tee Berkshire’is investeerimisotsuseid üksi. Kui 86aastase investeerimisguru investeeringute alla kuuluvad näiteks IBM, Wells Fargo ja Coca-Cola, siis tehnoloogiamaailm on pigem tema asendajate Todd Combsi ja Ted Wechsleri rida. Kuna Combs ja Wechsler on viimastel aastatel Berkshire’i investeerimisotsuste tegemisel üha kaalukamaks muutunud, võib sellega põhjendada ilmselt ka Apple’i aktsiate ostu.

Lisaks suurendas Berkshire Hathaway osalust USA lennufirmades. Näiteks on Buffett ostnud nii American Airlines Groupi, Delta Air Linesi, Southwest Airlinesi kui United Continental Holdingsi aktsiaid.

Hetkel kuum