Mait Kraun • 21. veebruar 2017 kell 20:50

Aktsiaindeksid jätkavad rekordite purustamist

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaindeksid jõudsid uute rekorditeni, sest jaemüügifirmade kvartalitulemused olid oodatust paremad. Dollari kurss jätkas tõusu ning investorite optimism püsib kõrge, kirjutab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis, millele aitasid kaasa jaemüügifirmad. Nimelt olid Walmarti ja Home Depoti tulemused küllaltki head, mis näitab, et Ühendriikide tarbijad suudavad majanduskasvu kiirendada. Euroopa aktsiad tõusid, sest regiooni majandusandmed olid oodatust paremad. Dollar kallines, sest investorid spekuleerivad, et intressid võivad tõusta juba järgmisel kuul.

S&P 500 indeks tõusis 0,6 protsenti 2365 punktini, mis on uus rekord. Indeks on viimase kümne kauplemispäeva jooksul tõusnud üheksal. Dow Jones, Nasdaq Composite ja Russell 2000 jõudsid samuti uute rekorditeni. Home Depot aktsia kallines 1,3 protsenti ja Walmart lisas 3 protsenti.

Stoxx Europe 600 indeks tõusis 0,6 protsenti ning jõudis kõrgeima tasemeni alates 2015. aasta detsembrist. Bloombergi dollariindeks lisas 0,2 protsenti sest Philadelphia Föderaalreservi president Patrick Harker ütles, et intresside tõstmine märtsis „ei ole täielikult välistatud“.

WTI toornafta kallines 1,2 protsenti ja barrel maksab 54,09 dollarit. Brenti hind tõusis 0,9 protsenti. Kuld odavnes 0,1 protsenti ja unts maksab 1237 dollarit.

Hetkel kuum