• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Silvano IV kvartal lõppes kahjumiga

  Silvano Fashion Grupi pood Milavitsa Kristiine keskuses.Foto: Meeli Küttim

  Pesutootja Silvano Fashion Group avaldas täna 2016. aasta konsolideeritud auditeerimata majandustulemused, mille järgi ettevõte kaotas aasta varasemaga võrreldes nii käibes kui ka puhaskasumis, kuid parandas ärikasumit.

  Täna avaldatud börsiteate kohaselt moodustas Silvano Fashion Groupi 2016. aasta IV kvartali müügitulu 12,25 miljonit eurot. Aasta varem oli sama perioodi müügitulu olnud 13,38 miljonit eurot. Kogu 2016. aasta müügitulu oli 57,89 miljonit eurot, 2015. aastal aga 65,25 miljonit eurot ehk müügitulu vähenes 11,3 protsenti.
  Brutokasum kahanes IV kvartalis 2015. aasta 6,54 miljonilt eurolt 6,26 miljoni euroni, kuid aasta lõikes kasvas 30,52 miljonilt eurolt 31,56 miljoni euroni.
  IV kvartali puhaskasumi neelas 2,57 miljoni euro suurune kulu valuutakursi muutustest, nii et aruandeperioodi kahjumiks jäi 434 000 eurot, sealhulgas emaettevõtte omanike osa 143 000 eurot. 2015. aasta viimases kvartalis teeniti puhaskasumit 2,29 miljonit eurot.
  Terve aasta puhaskasum kahanes sellega 15,8 protsenti ehk 8,95 miljoni euroni aastataguse 10,62 miljoniga võrreldes. Emaettevõtte omanike osa oli 2016. aasta puhaskasumis 8,97 miljonit. Kasum aktsia kohta langes aastataguselt 26 sendilt 24 sendile.
  2016. aastal kasvas kontserni EBITDA-kasum siiski 16,9 protsenti 16,62 miljonilt eurolt 19,43 miljoni euroni. IV kvartali ärikasumiks kujunes 2,97 miljonit eurot, aasta varem oli sama näitaja 2,58 miljonit eurot. Kogu aasta ärikasum kasvas 24,6 protsenti 14,13 miljonilt eurolt 17,59 miljoni euroni.
  „Kontserni 2016. aasta 12 kuu tulemusi mõjutas jätkuv majandussurutis kontserni peamistel turgudel Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas,“ kommenteerib börsiteates Silvano Fashion Groupi juhatuse liige Kati Kusmin. „Varasemalt devalveerimiste ja kõrgete inflatsioonimäärade tõttu kannatada saanud ostujõud regiooni riikides püsib jätkuvalt madalal, seetõttu on keeruline näha suhteliselt kiiret majanduskasvu taastumist kõnealustes majanduspiirkondades.“
  Silvano aktsia sulgemishind Tallinna börsil oli täna 2,85 eurot. 2016. aasta jooksul kerkis ettevõtte aktsiahinna ja kasumi suhe 5,0-lt 12,2-ni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.