• Jaga lugu:

  Silvano IV kvartal lõppes kahjumiga

  Silvano Fashion Grupi pood Milavitsa Kristiine keskuses.Foto: Meeli Küttim

  Pesutootja Silvano Fashion Group avaldas täna 2016. aasta konsolideeritud auditeerimata majandustulemused, mille järgi ettevõte kaotas aasta varasemaga võrreldes nii käibes kui ka puhaskasumis, kuid parandas ärikasumit.

  Täna avaldatud börsiteate kohaselt moodustas Silvano Fashion Groupi 2016. aasta IV kvartali müügitulu 12,25 miljonit eurot. Aasta varem oli sama perioodi müügitulu olnud 13,38 miljonit eurot. Kogu 2016. aasta müügitulu oli 57,89 miljonit eurot, 2015. aastal aga 65,25 miljonit eurot ehk müügitulu vähenes 11,3 protsenti.
  Brutokasum kahanes IV kvartalis 2015. aasta 6,54 miljonilt eurolt 6,26 miljoni euroni, kuid aasta lõikes kasvas 30,52 miljonilt eurolt 31,56 miljoni euroni.
  IV kvartali puhaskasumi neelas 2,57 miljoni euro suurune kulu valuutakursi muutustest, nii et aruandeperioodi kahjumiks jäi 434 000 eurot, sealhulgas emaettevõtte omanike osa 143 000 eurot. 2015. aasta viimases kvartalis teeniti puhaskasumit 2,29 miljonit eurot.
  Terve aasta puhaskasum kahanes sellega 15,8 protsenti ehk 8,95 miljoni euroni aastataguse 10,62 miljoniga võrreldes. Emaettevõtte omanike osa oli 2016. aasta puhaskasumis 8,97 miljonit. Kasum aktsia kohta langes aastataguselt 26 sendilt 24 sendile.
  2016. aastal kasvas kontserni EBITDA-kasum siiski 16,9 protsenti 16,62 miljonilt eurolt 19,43 miljoni euroni. IV kvartali ärikasumiks kujunes 2,97 miljonit eurot, aasta varem oli sama näitaja 2,58 miljonit eurot. Kogu aasta ärikasum kasvas 24,6 protsenti 14,13 miljonilt eurolt 17,59 miljoni euroni.
  „Kontserni 2016. aasta 12 kuu tulemusi mõjutas jätkuv majandussurutis kontserni peamistel turgudel Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas,“ kommenteerib börsiteates Silvano Fashion Groupi juhatuse liige Kati Kusmin. „Varasemalt devalveerimiste ja kõrgete inflatsioonimäärade tõttu kannatada saanud ostujõud regiooni riikides püsib jätkuvalt madalal, seetõttu on keeruline näha suhteliselt kiiret majanduskasvu taastumist kõnealustes majanduspiirkondades.“
  Silvano aktsia sulgemishind Tallinna börsil oli täna 2,85 eurot. 2016. aasta jooksul kerkis ettevõtte aktsiahinna ja kasumi suhe 5,0-lt 12,2-ni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.