Liina Laks • 28. veebruar 2017 kell 5:44

Swedbank uuendas Silvano aktsia ostusoovitust

Silvano Fashion Grupi pood Milavitsa Kristiine keskuses.  Foto: Meeli Küttim

Kuigi möödunud aasta neljas kvartal kulges Silvano Fashion Grouplil oodatust kehvemini, usuvad Swedbanki analüütikud, et moefirma suudab Venemaa paranevast majandusest kasu lõigata ning pank tõstis aktsia sihthinda 2,70 eurolt 2,90 euro peale.

Silvano oodatust nõrgemaid tulemusi – neljandas kvartalis kahanes müügitulu 4%, EBITDA 14% ning kahjum oli pea 0,1 miljonit eurot – peavad Swedbanki analüütikud kehvavõitu Venemaa turu „süüks“. Peale seda kui ettevõte avas idanaabri juures kolmandas kvartalis 11 uut poodi, siis neljandas kvartalis oli uusi poode 5. Kuigi müügitulemused jäid neljandas kvartalis oodatule alla, usuvad analüütikud, et Venemaa majandus näitab sel aastal paranemismärke ning see parandab ka Silvano tulemusi.

Analüütikute optimism kajastub ka Silvano aktsia hinnasihis, mille Swedbank tõstis 2,70 eurolt 2,90 euro peale. Tulu dividendi kohta prognoosib Swedbank 0,15 senti, mis tähendab aktsionärile viieprotsendist tootlust. Kuid analüütikute hinnangul on Silvanol potentsiaali dividendide tõusuks ning heal juhul suureneks tootlus lausa üheksa protsendi peale.

Hetkel kuum