Liina Laks • 15. märts 2017 kell 12:30

Ryanair vallutab Ukraina turgu

David O'Brien  Foto: EPA

Ryanair teeb konkurentsi teistele odavlennufirmadele kibedaks ja lendab Ukrainasse, vahendas uudisteagentuur Bloomberg.

Ukraina, mis valmistab ette viisavabadust Euroopa Liiduga, on Ryanairi uus käik Ida-Euroopa vallutamisel. Viimastel aastatel on Iiri odavlennufirma aina enam ida poole vaadanud. Ryanairi hinnangul on Ukrainas suur potentsiaal. Ida-Euroopa enda suurim odavlennufirma Whizz tühistas pooled Ukraina lennud 2015. aastal, kui Ukraina-Venemaa konflikt tõi kaasa majanduslanguse, kirjutab Bloomberg.

Ryanair soovib Ukraina-lendudele meelitada pool miljonit reisijat aastas. „Suurem osa Ukraina liiklusest, niipalju kui mina näen, läheb Istanbuli, Frankfurti või Varssavisse,“ üles Ryanairi esindaja David O'Brien. Alates oktoobist saab Kiievisse lennata kas Londonist, Stockholmist või Hollandi Eindhoveni lennujaamast.

Hetkel kuum