Pille Ivask • 3. aprill 2017 kell 15:23

Apple kukutas Briti kiibitootja aktsiat

iPhone  Foto: EPA

Apple teatas, et on otsustanud lõpetada koostöö Briti kiibitootja Imagination Technologiesiga, mille peale kukkus viimase aktsia 71%.

Apple teatas, et on otsustanud 15 kuuks kuni kaheks aastaks lõpetada koostöö Imagination Technologiesiga, kuna on otsustanud, et tahab ise oma seadmetele kiipe tootma hakata ning seeläbi sõltuvust teistest ettevõtetest vähendada.

Imagination on tootnud kiipe erinevatele ettevõtetele, ent Apple on neist siiani olnud kahtlemata suurim ja tuntuim. Ka on Imagination ise varasemalt öelnud, et Apple’i näol on tegu peamise kliendiga. Pool ettevõtte käibest tuleb just Apple’i iPodidele, iPhone’idele ja iPadidele kiipide tootmisest.

Financial Times on varasemalt kirjutanud, et kuna Apple omab niigi juba 8,2% Imaginationist, on käinud kahe ettevõtte vahel ka jutud, et Apple ostab Briti kiibitootja ära. Apple pole sel teemal soostunud kommentaare jagama.

Imagination Technologiesi aktsia sulgus pea 62% jagu miinuses, 1,02 naelal. 

Hetkel kuum