Pille Ivask • 12 aprill 2017

Daimler duubeldas kasumit

Mercedes-Benz E-klass  Foto: epa

Autotootja Daimler teatas, et esimeses kvartalis ettevõtte kasum pea kahekordistus, vahendab Bloomberg.

Ettevõtte maksude-eelne kasum tõusis esimeses kvartalis 4 miljardi euroni, võrdluseks: aasta varem oli see 2,15 miljardit. Esimese kvartali kasumi sisse mahtusid ka mõned ühekordsed tulud, näiteks kinnisvaramüügist saadud raha ning kaardirakendusettevõtte HERE osaluse ümberhindamine.

Mercedes-Benzi autode osakonna kasum tõusis 60% võrra, 2,24 miljardi euroni. Daimler teatas, et eriti kasvas nõudlus Mercedes-Benzi uute E-klassi sedaanide järele, samuti on hästi läinud S-klassi müük. Viimased on endiselt Mercedese suurimad kasumimasinad. Ka on müügitulemuste põhjal edukaks osutunud Mercedese otsus laiendada linnamaasturite segmenti. Lisaks suurenesid ka raskeveokite müüginumbrid.

Daimler avaldab lõplikud majandustulemused 26. aprillil ehk kahe nädala pärast.

Hetkel kuum