Sirje Rank • 20. aprill 2017 kell 7:30
Börsiuudised
Ainult tellijale

WSJ: Exxon tahab Vene sanktsioonidest mööda loovida

Igor Setšin, Vladimir Putin ja Rex Tillerson 2012. aastal Exxoni ja Rosnefti kokkuleppe allkirjastamisel.  Foto: Scanpix/Reuters

USA naftahiid Exxon esitas USA rahandusministeeriumile taotluse teha neile erand Venemaale Krimmi annekteerimise pärast kehtestatud sanktsioonides, et jätkata tööd ühisettevõttes Venemaa naftahiiu Rosneftiga, kirjutab Wall Street Journal.

Exxon, mille viimasest juhist Rex Tillersonist sai veebruari algul USA uus välisminister, on teinud mitu katset sanktsioonidest erandit saada. Viimati läinud suvel, mil taotlus lükati tagasi, kirjutab leht. Tillersoni ametis oleku ajal tekkis tal tihe koostöö Venemaa presidendi Vladimir Putini ning Rosneftiga, mis on Venemaa suures naftasõltuvuses majandusele väga olulise tähtsusega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum