Suurbritannias on täna ajalooline päev

21. aprill 2017, 21:30
Kivisüsi
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170421/BORS/170429894/AR/0/AR-170429894.jpg

Suurbritannias on täna ajalooline päev – esimest korda alates tööstusrevolutsioonist ei toodeta ühe päeva jooksul elektrit kivisöest, teatas riigi elektrivõrku haldav National Grid Plc, vahendab Bloomberg.

„Suurbritannias ei ole kunagi olnud 24tunnist perioodi, kus kivisütt ei kasutata. Tundub, et täna saab olema esimene päev,“ teatas National Grid Twitteri vahendusel.

Vajalikust elektrist pool tuleb maagaasil põhinevatest elektrijaamadest. 30 protsenti saadakse taastuvenergia allikatest ning ülejäänud tuumajaamadest, ütles National Gridi süsteemioperatsioonide juht Duncan Burt.

Suurbritannia hakkas taastuvenergiat kasutama varakult – mitte üheski riigis pole nõnda palju avamerel asuvaid tuulegeneraatoreid. Lisaks sellele on riigis tohutult päikesepaneele, mis toodavad sama palju elektrit kui seitse tuumareaktorit. Valitsus tahab kõik kivisöe kaevandused kinni panna 2025. aastaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2017, 17:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing