Liina Laks • 30. mai 2017 kell 6:34

Grindeksil edukas kvartal seljataga

Ravimitootmine Grindeksi Riia tehases.  Foto: Reuters/Scanpix

Läti ravimitootja JSC Grindeks teatas, et kasvatas käivet 53 protsenti ja puhaskasumit 89 korda.

Grindeksi esimese kvartali käibeks kujunes 31,9 miljonit eurot. Seda on 11,1 miljonit eurot rohkem kui aasta varem. Kontserni puhastulu (emaettevõtte aktsionäride osa) kasvas samuti kiires tempos – peale möödunud aasta kahvatut, poolemiljonieurost puhaskasumit jäi ravimitootjal sedapuhku joone all rohkem kätte – 2,51 miljonit eurot. Läti kontserni brutomarginaal käi 60 protsendi juurde. Tulemuste hüppeline paranemine tuleb kasvavast ekspordist – kui möödunud aasta esimeses kvartalis oli eksport 18,7 miljonit eurot, siis sedapuhku eksporditi 29,7 miljoni euro eest ravimeid kokku 52 riiki.

Müügitulemused paranesid oluliselt Venemaal ja endistes idabloki maades: 10 miljonilt eurolt20,5 miljonile eurole. Grindeksi nõukogu esimees Juris Bundulis ütles, et kõige parem kasv tuli just siit. See on ka regioon,kuhu ravimikontsern kõige rohkem panustab. Balti riikides kasvas ravimimüük kaks protsenti.

Grindeksi aktsia on alates aasta algusest börsil tõusnud peaaegu 24 protsenti ja alustas tänast kauplemispäeva kuuelt eurolt.

Hetkel kuum