Mait Kraun • 3. juuli 2017 kell 17:34

Raport: Microsoft koondab tuhandeid töökohti

Microsoft  Foto: EPA

Microsoft plaanib koondada tuhandeid töötajaid üle maailma, selgub TechCrunch avaldatud raportist, vahendab CNBC.

Koondamised on osa ettevõtte suuremast restruktueerimisest, mille käigus keskendutakse aina rohkem pilveteenustele, ütles TechCrunch. Raportis lisati, et eriti palju on fookust sellel, kuidas etteõte oma Azure’i tooteid müüma hakkab.

Koondamistega võidakse alustada juba sellel nädalal, eelkõige mõjutab see ebaolulisemaid töötajaid, kes töötavad reklaamiosakondades.

Microsofti Azure’i äril on viimasel ajal läinud väga hästi. Ettevõte andis hiljuti teada, et Azure’i käive kasvas viimases kvartalis 93 protsenti (eelneva aasta sama ajaga võrreldes). Konkurentsi pakuvad aga jätkuvalt ka teised suurfirmad – näiteks Amazon Web Services.

Eelmise aasta juulis teatas Microsoft, et plaanib aasta jooksul loobuda kokku 2850 töökohast. Peamiselt oli see seotud nutitelefonide turult väljumisega. Ettevõte teatas jaanuaris, et koondab täiendavalt veel 700 inimest.

Ajakiri Puget Sound Business Journal kirjutas, et Microsoft peaks oma uutest plaanidest teada andma 5. juulil. „Microsoft teeb muutusi, et kliente ja partnereid paremini teenindada,“ ütles Microsoft CNBC-le. Rohkem detaile meediale ei antud.

Hetkel kuum