Indrek Mäe • 6. juuli 2017 kell 9:45

Aasia turud punases, nafta taastub

Tokyo börs.  Foto: EPA

Enamus Aasia turge reageeris eilsele USA Föderaalreservi kohtumiele langusega, nafta hind aga taastus päev varasemalt toimunud langusest.

Asia Dow kukkus 0,1, Jaapani börsiindeks Nikkei 225 0,44, Hang Seng 0,22 ja Singapuri börsiindeks 0,69 protsendi võrra. Aasias olid plussis Shanghai ja Senex, kerkides vastavalt 0,17 ja 0,62protsenti. Aasia turge mõjutasid ka Põhja-Korea raketikatsetusega seotud pinged.

Maailma turge mõjutas ka eilne USA Keskpanga ametnike kohtumine, kus arutati Föderaalreservi bilansimahu vähendamist ning jõuti tõdemuseni, et inflatsiooni oodatust aeglasem kasv võib mõjutada baasintressimäärade tõusutempot.

Seevastu nafta hind oli pärast teisipäevast langust tõusuteel. Brent Crude’i indeks kerkis 1,24 ja selle kohaselt maksab naftabarel hetkel 45,69 dollarit.

Hetkel kuum