Liina Laks • 17. juuli 2017 kell 5:32

Börs: Hiina-uudised panid Aasia turud tõusma

Lõvi Hongkongi finantskvartali ees.  Foto: Reuters/Scanpix

Täna jõudis mitu Aasia börsi värskete rekorditeni, mille taga on Hiina oodatust jõulisem majanduskasv.

Hiina värske majandusraport näitas teises kvartalis oodatust kiiremat, 6,9protsendist kasvu, mille taga näevad Reutersi analüütikud eelkõige tööstustoodangu tõusu, jaekaubanduse tugevnemist ja suurenenud eksporti.

MSCI Asian-Pacific indeks, kuhu alles hiljuti Hiina aktsiad sisse lubati, tõusis 0,4 protsenti. Seevastu Hiina hinnalisemate ettevõtete aktsiad olid languses ning ka teated Hiina keskpanga likviidsussüstidest (Hiina keskpank suunas MarketWatchi teatel 20,7 miljardi dollari eest raha finantssüsteemi) vedasid börsi kaasa: Shanghagi komposiitindeks kukkus hommikuks 0,22 protsenti 3215 punktile, Hongkongi Hang Sengi indeks oli aga 0,56 protsendiga plussis ning 26 537 punkti peal.

Korea Kospi indeks ei näita raugemise märke: täna hommikul oli see 0,4 protsendiga plussis - ka tänu Samsungi 0,4protsendisele tõusule. Indias kosus Sensex 0,3 protsenti ja tõususis 31 121 punktile. Jaapani börs oli puhkepäeva tõttu suletud.

Austraalia börsiindeks oli aga ligi 0,2 protsendiga languses, kui sealsed finantssektori aktsiad langusse libisesid.

"Mis Aasia turge tegelikult veab, on reedesed positiivsed [signaalid] USA börsilt, kus intressimäärade tõstmine muutub aina vähem tõenäolisemaks," ütles Jingyi Pan, IG Groupi turustrateeg MarketWatchile.

Hetkel kuum