Liina Laks • 21. juuli 2017 kell 5:55

Börs: Aasia turgudelt nopiti kasumit

Tokyo börs.  Foto: EPA

Täna olid Aasia turud languses ning nädala lõpuni ennustavad analüütikud kasumivõtulaine jätku, vahendab MarketWatch.

Jaapanis kukkus Nikkei 0,17 protsenti ning Austraalia börsiindeks 0,6 protsenti peale seda, kui nafta hinna kiire tõusu järel 50 dollarile tuli taas langus. Austraalias muretsevad investorid ka liiga kiiresti tugevneva Austraalia dollari pärast, mis survestab eksporti. Jaapani börsi tugevaim tõusja oli elektroonikatootja Yasakawa Electric, mille aktsia rallis ligi 10 protsenti vihje peale, et sel aastal oodatakse tavapärasest suuremat kasumit.

Koreas tõusis aasta algusest 20 protsenti üles rallinud Kospi indeks 0,14 protsenti. Hang Sengi indeks püsis 0,07protsendise tõusuga samahästi kui paigal.

Kuigi sel aastal on majanduslikud näitajad maailmas valdavalt paranenud, survestavad MarketWatchi hinnangul Aasia investoreid nii ebakindlus maailma poliitiliste pingete, eelkõige USA poliitika tõttu. „Eile alguse saanud kasumivõtu-laine kestab tõenäoliselt tooraineturul veel nädala lõpuni,“ ennustas Australia & New Zealand Banking Group.

Hetkel kuum