Pille Ivask • 24. juuli 2017 kell 20:36

Alphabeti aktsial valus kukkumine

Google'i logo  Foto: EPA

Alphabet teatas pärast börsipäeva lõppu oma tulemused, mis ületasid siiski analüütikute ootuseid, vahendavad CNBC ja MarketWatch.

Kasumiks ühe aktsia kohta kujunes 5,01 dollarit, mis on rohkem kui Reutersi küsitletud analüütikute mediaanpakkumine 4,49 dollarit. Eelmisel aastal samal ajal jäid kasuminumbrid aktsia kohta 8,42 dollari juurde. Peamine põhjus, miks Google’i kasuminumbrid nõnda langesid, on mõistagi 2,4 miljardi euro suurune trahv Euroopa Liidult.

Käibeks kujunes 26,01 miljardit dollarit, mis on rohkem kui aasta varem. Siis jäi käive 21,5 miljardi juurde.

Alphabet on püüdnud viimasel ajal aktiivselt oma sisu muuta ning juurde toota. See võimaldaks ettevõttel konkureerida Facebookiga ning teenida ka suuremat reklaamitulu. YouTube teatas eelmisel kuul, et sel on 1,5 miljardit igakuist kasutajat ning videokeskkond plaanib lisada 12 uut TV-šõud praegusele 37le.

Samuti on Alphabet uuendamas oma mobiiliplatvormi, kuna üha enam kasutajaid guugeldab oma nutitelefonis.  

Alphabeti aktsia on pärast tulemuste edastamist järelturul langenud pea 3% võrra. Viimase kolme kuu jooksul on Alphabeti aktsia tõusnud 16%.

Hetkel kuum