• Jaga lugu:

  Investorid kaotasid Rootsi aktsiatega 22 miljardit

  Ericssoni aktsia oli möödunud nädalal Rootsi börsi suurimaid kukkujaid.Foto: Scanpix/Reuters

  Möödunud nädalal teatasid mitmed Rootsi ettevõtted oma majandustulemustest, mis jäid paljuski oodatule alla. See tekitas Rootsi börsil müügilaine, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

  Suurte kukkujate seas olid nii Ericsson (–16%), Nordea Bank kui ka Atlas Copco ning need aktsiad viisid viimase pooleteise aasta kõige järsemasse langusesse ka Stockholmi börsiindeksi, mis kaotas ligi 22 miljardit dollarit oma turuväärtusest. Indeks, kuhu kuulub 30 Rootsi enimkaubeldud aktsiat, kukkus möödunud nädalal nelja protsendi jagu.
  SEB panga analüütik Christopher Lyrhem soovitas aga investoritel rahu säilitada. „Investorid reageerivad kiirelt aktsiate hinnamuutustele ning on raske öelda, kas see on õige või vale, aga pea tuleks igal ajal külmana hoida ja vaadata, mis fundamentaalnäitajate põhjal ettevõttes toimub,“ ütles Lyrhem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Seda me ootame: puhast ausat emotsiooni
Olümpiavõitja on kangelane, iga karva medal särab eriti väikeriigis kirkalt, aga au ja ilu oleks suurem, kui mängud poleks marginaliseerunud ega seisaks autoritaarse poliitika ning keskkonnavaenuliku raiskamise teenistuses, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Olümpiavõitja on kangelane, iga karva medal särab eriti väikeriigis kirkalt, aga au ja ilu oleks suurem, kui mängud poleks marginaliseerunud ega seisaks autoritaarse poliitika ning keskkonnavaenuliku raiskamise teenistuses, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Saksa keemiakeskuses toimus suur plahvatus
Saksamaal Leverkuseni keemiatööstuspargis toimunud plahvatuses ja sellele järgnenud tulekahjus on viis inimest on kadunud ja paljud vigastatud, kirjutab Reuters.
Saksamaal Leverkuseni keemiatööstuspargis toimunud plahvatuses ja sellele järgnenud tulekahjus on viis inimest on kadunud ja paljud vigastatud, kirjutab Reuters.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.