Liina Laks • 24. juuli 2017 kell 10:51

Investorid kaotasid Rootsi aktsiatega 22 miljardit

Ericssoni aktsia oli möödunud nädalal Rootsi börsi suurimaid kukkujaid.  Foto: Scanpix/Reuters

Möödunud nädalal teatasid mitmed Rootsi ettevõtted oma majandustulemustest, mis jäid paljuski oodatule alla. See tekitas Rootsi börsil müügilaine, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Suurte kukkujate seas olid nii Ericsson (–16%), Nordea Bank kui ka Atlas Copco ning need aktsiad viisid viimase pooleteise aasta kõige järsemasse langusesse ka Stockholmi börsiindeksi, mis kaotas ligi 22 miljardit dollarit oma turuväärtusest. Indeks, kuhu kuulub 30 Rootsi enimkaubeldud aktsiat, kukkus möödunud nädalal nelja protsendi jagu.

SEB panga analüütik Christopher Lyrhem soovitas aga investoritel rahu säilitada. „Investorid reageerivad kiirelt aktsiate hinnamuutustele ning on raske öelda, kas see on õige või vale, aga pea tuleks igal ajal külmana hoida ja vaadata, mis fundamentaalnäitajate põhjal ettevõttes toimub,“ ütles Lyrhem.

Hetkel kuum