• Jaga lugu:

  Maailma suurim õlletootja mängus tagasi

  Foto: Reuters/Scanpix

  AB Inbevi oodatust paremad majandustulemused lubavad investoritele tugevat teist poolaastat, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

  Anheuser-Busch InBevi müügitulu kasvas teises kvartalis 11,8 protsendi võrra, 5,35 miljardile dollarile. Kontserni käive kasvas 5 protsenti, tehes sellega mitmele suurkonkurendile silmad ette. Kuna kontsern omandas eelmisel aastal hiiglaslikus 104 miljardi dollari tehingus SABMilleri, siis peab ta järk-järgult osturaha kõrvale panema - see aga läheb tal kiiremas tempos, kui analüütikud lootsid.
  Kontsern teatas, et loodab SABMilleri omandamisega järgmise kolme-nelja aasta jooksul säästa 2,8 miljardit dollarit ja osa sellest moodustab ka enam kui 5500 töötaja vallandamine.
  Bloombergi andmetel on alanud poolaasta kontsernile paljulubav. "See on olnud maailma õlleturu juhile valus aeg, aga nüüd on kõige hullem läbi. Me võime oodata tugevat teist poolaastat – AB INBev on mängus tagasi," ütles BNP Paribas' analüütik Eamonn Ferry Bloombergile.
  Majandustulemuste peale tõusis aktsia Belgia börsil ligi viis protsenti 104 eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.