Pille Ivask • 1. august 2017 kell 21:01

Apple ületas ootuseid

Apple  Foto: EPA

Kuigi mitu analüütikut kartis, et huvi Apple’i toodete vastu kolmandas kvartalis jääb jahedaks, näitavad numbrid muud.

Kolmandas kvartalis kasvasid nii käive kui ka müüdud iPhone’ide arv. Käive jäi 45,4 miljardi dollari juurde, Reutersi analüütikud olid oodanud tulemust 44,89 miljardi kanti. Kasum aktsia kohta oli 1,67 dollarit, analüütikud olid oodanud 10 sendi võrra väiksemat tulemust. Eelmisel aastal oli kasum aktsia kohta 1,42 dollarit ning käive 42,36 miljardit dollarit.

Eelmises kvartalis müüdi 41 miljonit iPhone’i. Analüütikud ootasid 40,7miljonist tulemust.

Apple’i käekäigu puhul vaadatakse tavaliselt ka Hiina müüginumbreid, mis kukkusid kolmandas kvartalis 14% võrra. Enim pakuvad Hiina turul Apple’ile konkurentsi kohalikud tootjad Huawei ja Xiaomi, kusjuures viimane on hiljutiste andmete kohaselt müüginumbreid suurendanud ning Apple’i troonilt tõuganud.

Apple’i vaba raha saavutas uue rekordi, jõudes 261,5 miljardi dollarini.

Hetkel kuum